Designblok přinese rodinné firmy, parfémy na míru i kru v kostele

Designblok přinese rodinné firmy, parfémy na míru i kru v kostele 

Přes dvě stovky umělců z Česka i zahraničí vystaví svá díla mezi 6. a 10. říjnem na letošním Designbloku. Tématem třiadvacátého ročníku je Štěstí a oslaví jej například návrhářka Liběna Rochová nebo šperkařka Janja Prokić.

Ve smíchovském novorománském komplexu Gabriel Loci bude v Superstudiu a Openstudiu k vidění na sto padesát instalací, mezi nimi například unisexové boty PÁR, něžná móda od Naniche či kožené doplňky od PBG Studio.

Nebudou chybět ani novinky od předních světových i tuzemských výrobců, jakými jsou firmy Janošík či TON a například Master & Master pro tuto příležitost spojil síly s designéry Lucií Koldovou a Jakubem Pollágem. Legendární Liběna Rochová pak oslaví své letošní jubileum hned dvěma instalacemi. Šperkařské řemeslo zastoupí Janja Prokić, blueberries, Eliška Lhotská a další. Netradiční zážitek v podobě parfémů na míru nabídne Scent Roche.

Novým výstavním prostorem se letos stalo Uměleckoprůmyslové museum v Praze. Ve dvou patrech bude připraven výstavní koncept RENESANCE 21, pod nějž spadá třeba projekt Masters v podobě „obrazárny“ předních českých výrobců.

Foto: archiv UMPRUM

Sousedící expozice nese název Rodinné stříbro, která spolu s Forbesem představí firmy starající se o rodinné know-how. Na návštěvníky budou čekat například zástupci PETROF, Moser nebo Vasky. Další patro pak ovládne pětadvacet mistrů ruční výroby, kde nemůže chybět třeba sklář František Jungvirt, designér Jan Plecháč či Bro pracující s výšivkami.

V rámci doprovodného programu se na Reflex Stage můžete těšit na každodenní sérii přednášek a v kostele Sacre Coeur na módní přehlídky evropských diplomantů. Netradičním způsobem se pak v kostele Zvěstování Panny Marie představí více než desítka současných českých designérů skla. Ústředním exponátem bude lustr Memento Mori od Maxima Velčovského. Na kře samotné budou plout díla Lukáše Nováka, Dechem nebo Mariety Tedenacové.

Mimo hlavní prostory se otevře například nový BOMMA Atelier v kubistickém Domu Diamant v centru Prahy, podolský ateliér designéra Ondřeje Stáry nebo zcela nový showroom mladé hodinářské značky Bohematic v Maiselově ulici. Součástí programu bude od 1. října také panelová výstava na Kampě, která vyzdvihne to nejlepší z letošního ročníku.

Foto: Bro - miles, Designblok

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!