Nová alba v září: Iron Maiden, Imagine Dragons i Stypka

Nová alba v září: Iron Maiden, Imagine Dragons i Stypka 

Jedna z největších světových kapel, posmrtné album slezského svéráze nebo další řadová deska metalových dinosaurů. Sucho se nekoná, září je na novou hudbu více než bohaté.

Michal Horák - Michalbum

Mladí písničkáři s nadsázkou zpívající jednoduché popěvky o životě okolo, to je v současnosti téměř sázka na jistotu. Z Pokáče už je dávno hvězda první kategorie a špatně našlápnuto nemá ani Michal Horák. Hity o zabitém křečkovi nebo flákání se na vysoké škole mají na YouTube statisíce zhlédnutí. Zda podobného úspěchu dosáhnou i singly z novinkové desky Michalbum, ukážou následující měsíce.

Vychází 25. září.

The Vaccines - Back In Love City

Co jste čekali od The Vaccines, ptali se hoši ze západního Londýna před deseti lety v názvu debutové desky. Po dekádě to víme více než dobře: pohodový indie rock a melodické písničky, které nezapřou ostrovní zvuk. Kapela má z páté řadovky dle vlastních slov velkou radost, tak uvidíme, zda budou spokojení i fanoušci. Ti už však značnou část desky důvěrně znají - hned pět ze třinácti tracků už totiž skupina vypustila coby singly.

Vychází 10. září.

Iron Maiden - Senjutsu

Stále jsou tady. Metalová legenda nezahálí a začátkem podzimu oblažila věrné obdivovatele už sedmnáctou řadovkou. Název i cover evokují samuraje, seznam skladeb zase přes osmdesát minut zábavy. Byť novinka nabízí jen deset kousků, díky masivní stopáži některých z nich se Dickinson a spol. dostali téměř na hodinu a půl. 

Vyšlo 3. září.

Imagine Dragons - Mercury, Act 1 

Mnohými milovaní, některými nenávidění. Zatímco po celém světě vyprodávají největší sportovní haly, řada někdejších fanoušků Imagine Dragons vyčítá přílišný příklon ke komerci a pád do hlubin vykalkulovaného rádiového mainstreamu. Dle vyjádření kapely by ale tito posluchači z nové desky zklamaní být neměli. Podle frontmana Dana Reynoldse jde totiž o hodně osobní, emotivní songy, u kterých mnohdy zvažovali, zda je vůbec zveřejnit, a líbivost důležitou pro rozhlasové playlisty vůbec neřešili.  

Vyšlo 3. září. 

David Stypka a Bandjeez - Dýchej 

Vydání třetí desky se už bohužel nedožil. Spoluhráči a kamarádi ale nahrávku dokončili a předchozí úspěšná a kritikou oceněná alba Čaruj a Neboj se dočkaly nástupce. A rozhodně nejde o kolekci vydanou zbytečně. Jedenáct autorských skladeb Stypku znovu zachycuje coby zajímavého skladatele a skvělého textaře, jakých v Česku moc není.

Vyšlo 3. září.

Foto: archiv vydavatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!