Vladimír Mišík jako kocour s pivem. K singlu Šedesátá léta přizval gospelový soubor

Vladimír Mišík jako kocour s pivem. K singlu Šedesátá léta přizval gospelový soubor 

Dva týdny zbývají do vydání nového alba Noční obraz Vladimíra Mišíka. Desku anoncuje prvním singlem Šedesátá léta, který dokresluje animovaný klip s dobovými fotografiemi.

Vladimír Mišík ve videu vystupuje jako zestárlý pohodářský kocour s půllitrem v ruce, jenž s nadhledem a nostalgií vzpomíná na éru svého mládí, kdy nadějnou atmosféru sklonku šedesátých let zpřetrhla okupace Československa sovětskými vojsky.

Šedesátky jsme zasadili do světa mírumilovných koček, jejichž barevný a krásný život končí příjezdem krvelačných psů. Klip jsme vytvářeli společně s režiséry Alexandrou a Martinem Májovými. Byli jsme si navzájem kritiky i dramaturgy, dobře jsme se doplňovali,“ uvedla režisérka Michaela Pavlátová.

Producentem nejnovější nahrávky je Petr Ostrouchov, který zároveň zpěváka doprovází se svým uskupením Blue Shadows. „Nápad ‚claptonovské blues‘ vznikl v rámci studiového post-nahrávacího mejdanu, kde jsme se všichni chopili kytar a lahví červeného. Harmonie i melodie zůstaly, stylově je to ale úplně jiné, než jak to Vláďa původně vymyslel. Naší verzi si ale rychle oblíbil – a nakonec je z toho singl,“ upřesnil.

Ve skladbě Šedesátá léta vedle Ostrouchovy kapely zazní také americká gospelová parta The Blind Boys of Alabama, jejíž členové napříč historií byli či jsou, jak název napovídá, nevidomí. Celé album Noční obraz vychází 24. září.

Foto: archiv Animal Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!