Filmové tipy na MFF Karlovy Vary

Filmové tipy na MFF Karlovy Vary 

Společnost CinemArt zakoupila do české kinodistribuce dvě novinky z prestižních světových festivalů: snímek Thomase Vinterberga Hon oceněný na MFF Cannes a debut dánského režiséra Madse Matthiensena Mazel, který získal cenu na festivalu v Sundance. Oba filmy uvede v předpremiéře karlovarský festival. Domácí novinku Posel, kterou uvede Cinemart do kin na podzim, čeká na MFF Karlovy Vary světová premiéra v Hlavním programu - mimo soutěž.

Debut Mazel /Dánsko 2012/ v režii nadějného dánského tvůrce Madse Matthiesena byl tento rok oceněn na filmovém festivalu v Sundance cenou za režii.

Téměř čtyřicetiletý Denis se živí se jako profesionální kulturista a ve svém věku je stále starý mládenec. K seznámení mu chybí dominantnější povaha i správná příležitost. V posilovně se mu nedaří a celou situaci rozhodně nevylepšuje fakt,že bydlí pod jednou střechou se svou vetchou,ale panovačnou matkou. 

V momentě,kdy se Denisův strýc ožení s dívkou z Thajska,rozhodne se rovněž skoncovat se samotou. Odjíždí do Thajska,aby našel „pravou lásku“. Ale nevěsta se v sexuálním turistickém ráji s názvem Pattaya nehledá tak snadno... Denise čeká dlouhá a strastiplná cesta erotickými podniky,aby na konci našel ženu,která pod jeho vypracovaným svalnatým tělem objeví i jeho křehké srdce.

Originálně pojatá romance autenticky i s humornou nadsázkou zachycuje různé podoby lásky,ale především citlivě zobrazuje niternou potřebu po blízkém člověku,touhu po opravdové lásce.

Premiéra filmu se uskuteční 11. 10. 2012.

Drama o partnerských a mezilidských vztazích Posel /ČR 2012/ je v pořadí už osmým celovečerním filmem režiséra Vladimíra Michálka, který ho natočil podle oceněného scénáře Marka Epsteina.

Jeho hlavním hrdinou je zanícený cyklista,někdejší reprezentant,který pracuje jako poslíček. Je tedy jedním z těch mladých mužů na barevných moderních kolech,kteří dotvářejí kolorit současných měst. Zpočátku se jeví jak sympatický nekonformní člověk pohrdající pokřivenou konzumní společností se všemi jejími konvencemi,snobismem,pseudohodnotami a nepravdami. Až do okamžiku tragické nehody. Z doposud pohodového mladíka se stává sobecký a bezcitný jedinec,který bez ohledu na okolí preferuje jen svoje zájmy. Přestože se nakonec za pomoci přátel pokusí odhodit neuspořádaný život za hlavu,osudu už nelze uniknout…

Film vstoupí do kin 18. 10. 2012.

Působivé a strhující drama Hon /Dánsko 2012/ od předního dánského scenáristy a režiséra Thomase Vinterberga /Rodinná oslava, Submarino/ bylo na letošním filmovém festivalu v Cannes oceněno cenou za nejlepší mužský herecký výkon pro Madse Mikkelsena excelujícího v roli čtyřicetiletého učitele.

Lucas se snaží vzpamatovat z nelehkého rozvodu,upevnit vztah se synem Marcusem a začít nový život. Věci však nejdou tak,jak si představoval. Lucas se ani nestačí nadechnout a zpočátku nevinně vypadající malá lež,poletující jako sněhová vločka,se začne rozpouštět v komunitě jeho přátel,která je šokována a zneklidněna. Zrodí se v ní nedůvěra. Hon,společná mužská zábava pečetící kamarádství,se zde stává paralelou k nemilosrdné štvanici na nevinného člověka.

Na brilantní snímek o vině a nevině se diváci můžou těšit v kinech od 1. 11. 2012. 

Projekce pro veřejnost na MFF Karlovy Vary:

Mazel: 2.7.2012 v 17 hod Karlovarské městské divadlo a 5.7.2012 v 16:30 hod Lázně III.

Posel: 5.7.2012 v 19 hod Pupp

Hon: 1.7.2012 ve 22:30 hod Velký sál

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!