Museum Kampa oslaví jubileum Medy Mládkové speciálními prohlídkami

Museum Kampa oslaví jubileum Medy Mládkové speciálními prohlídkami 

Mecenáška moderního českého výtvarného umění a zakladatelka Musea Kampa oslaví ve středu 8. září sté druhé narozeniny. Při této příležitosti připravila galerie celodenní program v podobě prohlídek a workshopu.

Zakladatelka Nadace Jana a Medy Mládkových bude ve středu oslavovat a vy můžete s ní. Od jedenácti hodin uvede lektor Musea Kampa komentovanou prohlídku výstavy Jiřího Šalamouna a později také návštěvníky provede stálou expozicí. O půl třetí se stejnou trasou vydá předseda správní rady musea Jiří Pospíšil.

Na prohlídky je nutné zarezervovat si své místo předem, neboť kapacita pojme pouze dvacet osob. Vstupné činí symbolických 102 korun. Program v Museu Kampa vyvrcholí slavnostním přípitkem s pozvanými hosty, mezi něž patří třeba Dana Batulková nebo Eva Holubová.

V Museu skla Portheimka se taktéž ve středu návštěvníci vydají po stopách výstavy 7+1 Mistři českého skla. Komentovaná prohlídka tematicky navazuje na výstavy českého skla, které paní Mládková uspořádala ve Spojených státech a Museu Kampa. Seznámíte se s díly osmi umělkyň a umělců, kteří byli na těchto výstavách zastoupeni, a dozvíte se něco o jejich tvorbě, tématech, jimž se věnovali, a technikách, kterými tvořili. Opět je nutná rezervace, ovšem vstup je tentokrát zdarma.

V sobotu se pak na toto místo vydejte s dětmi. Od desíti do osmnácti hodin tu proběhne workshop výroby skleněných šperků. V parku před institucí si pod vedením lektorek zdarma vyzkoušíte svoji kreativitu a vytvoříte vlastní umělecké dílo.

Foto: Museum Kampa

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!