Plnoletý Festival indického filmu zaplní Karlín se Světozorem

Plnoletý Festival indického filmu zaplní Karlín se Světozorem 

Kasárna Karlín a Kino Světozor otevřou svou náruč milovníkům indické kinematografie. V rámci 18. ročníku Festivalu indického filmu organizátoři představí šest snímků.

Drama, nezávislé filmy i klasický Bollywood, ačkoliv od názvu odkazujícího na bombajské centrum indického filmového průmyslu tvůrci upustili. Festival indického filmu se po ročním odkladu vrací a nabídne šestici filmů v Kasárna Karlín a Kinu Světozor. Jedním z největších taháků jsou životopisné drama Chhapaak nebo snímek Village Rockstars, který se už představil divákům na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. 

"Festival přináší kombinaci vybraných snímků, díky kterým bude možnost užít si indickou kinematografii ve své bollywoodské velkoleposti, ale také z pohledu nezávislých produkcí neméně významných tvůrců," přibližuje Radim Špaček, režisér a umělecký ředitel festivalu.

Atmosféru Indie během festivalu doprovodí vybrané regionální kuchyně a kultura, včetně tance. Součástí je i tradiční Bollywood party v pražském Ace Clubu. Festival indického filmu začíná ve čtvrtek 9. září ve Světozoru, od 11. září se následně přesune do Karlína. Kompletní program najdete zde nebo na facebookové události akce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!