Nejnovější články » Divadelní recenze

VyšeHrátky nabídnou široký divadelní repertoár, nově i swap dětského oblečení a baby kvíz

24.8.2021,

Na pražský Vyšehrad se po osmnácté vrací festival pro rodiny s dětmi VyšeHrátky, který od 3. do 5. září přiveze divadelní inscenace, workhopy, letní kino či speciální doprovodný program.

Divadelní program pro všechny dětské věkové kategorie je gros třídenního festivalu, který v prostorách vyšehradské Královské a knížecí akropole cílí na ratolesti od batolat po žáky základní školy.

Dopolední hodiny budou o víkendu patřit nejmenším ve věku do tří let, které kupříkladu čeká loňská novinka Studia Damúza nazvaná Řeka. Tuto část programu poté vystřídají představení pro školáky i předškoláky, kromě pořádající Damúzy láká k návštěvě také soubor Buchty a loutky, který uvede grimmovskou pohádku Paleček, nebo tvůrčí trojice Holektiv, jež zavítá do historického areálu se sny o létání transformovanými do projektu Letkyně.

Chybět nebudou ani studenti DAMU, kteří mimo jiné uvedou objektový storytelling Ač zemřeli, ještě mluví, který diváky v komorních skupinách provede třemi obrazy vyšehradského hřbitova.

Stejně jako v loňském roce festival zahrnuje interaktivní koncert kapely Bombarďák plný divokých písní a ztřeštěné choreografie, který se odehraje v sobotu odpoledne. Hned poté diváky čeká letní kino s klasikou Ať žijí duchové.

Vedle rozličných workshopů zaměřených na první pomoc, znakovou řeč či herectví nabídne doprovodný program i swap dětského oblečení. „Kdokoliv bude moci přinést vyřazené kusy z šatníku svých dětí a na oplátku si některé zase odnést domů. V průběhu akce máme na programu také Baby quiz pro rodinné týmy z řad znalců klasických českých pohádek,” uvedl ředitel festivalu Jakub Philipp.

Foto: Tomáš Cindr