Prokletý kraj, Banksy a co se v Česku neříká. Přinášíme srpnové knižní novinky

Prokletý kraj, Banksy a co se v Česku neříká. Přinášíme srpnové knižní novinky 

Srpen přinese na knižní pulty novinku Michaely Klevisové Prokletý kraj, legendu Banksyho, humornou „czenglish“ Jaroslava Salona, pokračování biblických příběhů i zamyšlení nad úskalími demokracie. Podívejte se na naše srpnové knižní tipy.

Prokletý kraj - Michaela Klevisová

Jelení Horou se několikrát prohnaly dějiny plné nenávisti a zmaru. Vesnička ukrytá v pošumavských lesích dodnes není ideální místo k životu. Gerdu s dcerou k návratu sem přiměl jenom rozvod a nedostatek peněz. Z jednotvárnosti ji vytrhne až seznámení s Lindou, která tu pátrá po minulosti své rodiny. Vzápětí ale ve vesnici za podivných okolností někdo zemře... a zločin oběma ženám pomůže odhalit staré tajemství. I temná minulost totiž jednou musí vyjít na světlo.

Vychází 20.8.2021.

Banksy - Alessandra Mattanza

Umělec a vizionář, který se dostal mimo škatulky konvenčního myšlení i společnosti. Vyzbrojen pouze šablonou způsobil revoluci v samotných základech uměleckého světa. Jeho obraz se vydražil za neuvěřitelných 29 milionů korun, aby se následně sám skartoval. Dnes je jedinou osobou na světě, jejíž umění zná snad celá planeta, a přesto nikdo nezná jeho skutečnou identitu. To, co lze o tomto neuvěřitelném uměleckém přízraku jménem Banksy poznat, vypráví kniha Alessandry Mattanzy.

Vychází 25.08.2021.

In Czechia We Don't Say - Jaroslav Salon

In Czechia parents don’t say "we will solve your mental health together", they say "okamžitě přestaň řvát, nebo ti k tomu dám důvod" and I think that’s beautiful.

Když se řekne In Czechia We Don't Say… většina uživatelů sociálních sítí si vybaví satirický projekt s česko-anglickými hláškami, za jejichž realizací stojí Jaroslav Salon. Dnes má těchto statusů Salon na svých sítích přes dvě stovky, sledují jej tisíce uživatelů… a tak se černohumorné fórky přesunou také na stránky nové knihy.

Vychází 19.8.2021.

Osm příběhů Nového zákona - Ivana Pecháčková

Biblická edice manamana pokračuje s dalšími osmi příběhy Nového zákona, které dětem převyprávěla Ivana Pecháčková a ilustrovali je talentovaní čeští výtvarníci nejmladší generace.

Jaký zázrak vykonal Ježíš na svatbě v Káně galilejské? Co to vůbec jsou podobenství a kam se po Ježíšově zmrtvýchvstání začala šířit nová víra? Příběhy z edice manamana odpovídají nejen na tyto otázky - a to citlivě k dětskému čtenáři, kterému pomáhají získat povědomí o základech evropské vzdělanosti a humanismu, na nichž stojí naše civilizace.

Vychází 23.8.2021

Demokracie - jak dál? Rizika a výzvy pro Česko a svět

Jaká jsou ohrožení, kterým dnes čelí demokracie v Česku, Evropě a ve světě? Odpovědi na tuto otázku hledá tým předních českých odborníků - Filip Outrata, Petr Balla, Radek Buben, Vladimíra Dvořáková, Tereza Jermanová, Jiří Koubek, Martina Klicperová, Ilona Švihlíková, Lucie Trlifajová, Jan Jirák, Michal Lebduška.

Každý z nich zkoumá projevy krize demokracie z jiného úhlu pohledu a v jiných geopolitických a společenských kontextech. Publikace tak přináší unikátní srovnání a rozbor demokratických principů v dalších zemích, i výhled do blízké i vzdálenější budoucnosti.

Vychází 12.8.2021.

Foto: archiv nakladatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!