Zajímavý knižní projekt, ale nedostatek financí? Podporu autorům nabízí Book in Progress

Zajímavý knižní projekt, ale nedostatek financí? Podporu autorům nabízí Book in Progress 

Máte takzvaně v šuplíku námět na knihu s originálním tématem či grafickým zpracováním, ale k jejímu vydání vám scházejí peněžní prostředky? Až do konce října máte možnost svůj projekt přihlásit do soutěže Book in Progress, která třetím rokem finančně pomáhá talentovaným tvůrcům.

Na webu soutěže lze přihlásit jeden či více rozpracovaných projektů, přičemž fantazie se meze nekladou – může jít o román, cestopis, komiks nebo třeba výtvarný katalog.

V prvním kole několikačlenná porota složená z grafických designérů, ilustrátorů či redaktorů nakladatelství posuzuje výtvarné zpracování knihy a samozřejmě i téma jako takové,“ uvedl v rozhovoru pro KulTýden produkční soutěže Martin Göbl.

Následně porota vybere deset finalistů, kteří získají příležitost odprezentovat svůj projekt koncem listopadu na konferenci v Praze. Tři nejlepší získají papír k vydání knihy a absolutní vítěz se může těšit také na dohodnutý tisk publikace.

V minulosti pomohla Book in Progress na svět třeba komiksu Spiritistky autorské dvojice Klára Vlasáková a Juliána Chomová nebo básnické sbírce Starý lev a mladá opice z pera Veroniky Opatrné. Letos díky němu vyjdou Kulturáky od spolku Architektura 489 nebo Berlínskej model, v němž Petr Bureš mapuje tuzemskou progresivní scénu.

Podcastový přehled kulturních novinek KulTýden vychází každé pondělí.

Foto: Pexels

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!