Největšími hity si Pražský výběr připomene odchod sovětských vojáků z Československa

Největšími hity si Pražský výběr připomene odchod sovětských vojáků z Československa 

Speciální koncert 30 let bez okupantů chystá kapela Pražský výběr za doprovodu Českého národního symfonického orchestru. Nevšední úpravy svých písní nabídnou 18. srpna v prostorách Křižíkovy fontány na pražském Výstavišti.

Michael Kocáb a Michal Pavlíček s orchestrem pod taktovkou dirigenta Stevena Mercuria si společně připomenou tři dekády od chvíle, kdy Československo opustil poslední okupační voják. Navážou tak na akci Adieu CA z června 1991 iniciovanou právě Kocábem, na níž se tuzemská formace předvedla po boku Franka Zappy.

Během koncertu zazní průřez tvorby kapelysymfonických úpravách. Steven Mercurio je prvotřídní dirigent, který spolupracoval i se Stingem, a k písničkám Výběru přistupoval se zvláštním ostychem, takže naše věci znějí identicky, mají však úžasný symfonický háv, aniž by se přitom vytratil výběrovský tah na branku,“ nechal se slyšet Pavlíček.

Mezi vystupujícími hosty se objeví Xavier Baumaxa, Viktor Dyk, Hana Kosnovská nebo Michal Skořepa. Chybět nebudou ani panely s dokumenty a archivními snímky či s videi s pamětníky. Každý návštěvník dostane k zakoupené vstupence předplatné nového tištěného Týdeníku Forum.  

Foto: Facebook Pražský výběr

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!