A studio Rubín, Divadlo LETÍ a Venuše ve Švehlovce se na konec léta přesouvají do karlínských kasáren

A studio Rubín, Divadlo LETÍ a Venuše ve Švehlovce se na konec léta přesouvají do karlínských kasáren 

Novou letní scénu Rubín LETÍ na Venuši v úterý 10. srpna večer otevírají pražská Kasárna Karlín. Na jednom jevišti se s novinkami i hity svých repertoárů představí alternativní scény A studio Rubín, Divadlo LETÍ a Venuše ve Švehlovce, které do 20. srpna odehrají devět inscenací a jednu speciální projekci.

Osobitá interpretace současných témat, invenční režie a zasazení do atmosférického prostředí někdejšího armádního prostoru pojí novou letní scénu, jež, jak už název napovídá, svádí dohromady trojici nezávislých divadel.

Letošní program otevírá apokalyptický roadtrip do roku 2028 v představení Greta z Divadla LETÍ. Do následujícího pátku publikum čeká kupříkladu moderní verze Poeova Zániku domu Usherů v podání souboru Depresivní děti touží po penězích nebo rubínovská groteska Jenom matky vědí, o čem ten život je, jejíž režisérka Barbara Herz byla hostkou rozhovoru v jedné z epizod podcastové série Proudcast Informuji.cz.

Z nedávno uvedených inscenací nebude chybět třeba nekonvenční úprava Klicperovy hry Zlý jelen okořeněná estetikou Davida Lynche. Derniéra naopak čeká svérázný projekt o homosexualitě Small Town BoyErikou Stárkovou v ústřední roli.

S ostatními divadly se potkáváme v tom smyslu, že se zabýváme výrobou autorských inscenací, zároveň se nám ve hrách prolínají herci. Spojitost bychom vzájemně našli i v jakési ‚podivné činohře‘,“ uvedla v rozhovoru pro KulTýden umělecká šéfka A studia Rubín Dagmar Radová. V epizodě podcastu prozrazuje i to, jaké premiérové tituly Rubín v podzimní sezóně chystá.

Foto: archiv Divadla LETÍ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!