Soundtrack Festival nabídne v Poděbradech bezplatný program, vystoupí Miro Žbirka i Katarína Knechtová

Soundtrack Festival nabídne v Poděbradech bezplatný program, vystoupí Miro Žbirka i Katarína Knechtová 

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady si hlavní program v čele s koncertním provedením bondovky Skyfall nechává na příští rok. Návštěvníky přesto zve na řadu koncertů a projekcí v letním kině s volným vstupem, které se v lázeňském městě odehrají od 26. do 29. srpna.

O slavnostní zahájení ve čtvrtek 26. srpna se postarají swingoví Petr Kroutil & Original Vintage Orchestra, po nichž se bude promítat filmová pohádka S čerty nejsou žerty za doprovodu symfonického orchestru. Pátek 27. srpna bude festivalová stage patřit dvěma výrazným slovenským interpretům, Kataríně Knechtové a Miru Žbirkovi.

V sobotu bude program pokračovat výběrovým best of koncertem zahrnujícím vystoupení z předchozích ročníků, ať už Rok ďáblaČechomorem, Šakalí léta s Martinem Dejdarem nebo set s melodiemi z videohry Kingdom Come: Deliverance. Na závěr Poděbrady rozezní Moravia Brass Band s Aničkou Slováčkovou a Milanem Peroutkou. Detaily přináší ředitel festivalu a člen kapely Lucie Michal Dvořák v podcastu níže. 

Na vedlejších pódiích se během prodlouženého víkendu objeví klarinetista Felix Slováček, duo Beata Hlavenková a Vojta Nýdl, Sabina Křováková, Debbi, Vanua 2, Prague Cello Trio, anglický muzikant James Harries či různí šansoniéři.

Diváky čekají také promítání pod širým nebem, zdarma budou moci zhlédnout komedii Bourák, oscarovou Zelenou knihu, hrabalovskou klasiku Slavnosti sněženek nebo hudební trháky Rocketman a Bohemian Rhapsody.

Foto: facebookový profil Kataríny Knechtové

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!