The Killers, Aretha Franklin či Ruinfest. Přinášíme kulturní tipy na týden od 9. do 15. srpna

The Killers, Aretha Franklin či Ruinfest. Přinášíme kulturní tipy na týden od 9. do 15. srpna  

Ani další srpnový týden nebudou nouze o kulturu. Do kin jde snímek o legendární americké zpěvačce, na Netflix dorazí Stánek s polibky a rozhodně vyrazte také na Ruinfest či Country Fontánu. A v nabídce máme také knižní novinku či hudbu.

Kissing Booth 3

Stánek s polibky se vrací na Netflix. Finální část trilogie vyjde 11. srpna a Elle se bude muset rozhodnout, komu dá přednost. V oblíbené teenagerské komedii se konečně dozvíme, zda dá přednost svému příteli Noahovi a přestěhuje se na druhý konec státu, nebo splní slib svému nejlepšímu kamarádovi Leemu a půjde s ním na vysokou. 

Respect

I Say a Little Prayer. Kdo by neznal hlas legendární zpěvačky Arethy Franklin? Málokdo ale tuší, jakou cestu musela absolvovat, než se stala miláčkem davů. Nový snímek přicházející do kin mapuje její příběh od počátků v kostelním souboru až po dráhu respektované umělkyně. Hvězdné obsazení v podobě oscarové herečky Jennifer Hudson slibuje velkou podívanou. 

Country Fontána

Ani letos si nenechte ujít festival Country rádia, protože organizátoři opět připravili zajímavý program. Mezi třináctým a čtrnáctým srpnem zavítá na Štvanici v Praze třeba Banjo Band Ivana Mládka, kapela Pacifik, Folk Team či Pozdní sběr. Pro děti bude k dispozici skákací hrad a vláček. 

The Killers vydávají Pressure Machine

Sedmé studiové album vyjde v pátek kapele The Killers. Nazvali jej Pressure Machine a hlavní vklad v něm má Brandon Flowers. Ten se do desky rozhodl promítnout své rodné město a to, jak jej ovlivnilo. Písně jsou založeny na vzpomínkách a příbězích lidí, kteří jej při dospívání ovlivňovali, a také příběhy ze současného města. Dohromady vyjde jedenáct nových skladeb. 

Ruinfest

V kulisách magického hradu Rabí se druhou srpnovou sobotu odehraje Ruinfest. Od osmnácti hodin na pódium nastoupí první kapela a během večera se jich tu vystřídá hned šest. Velkým lákadlem je Tomáš Palucha a na hrad přijede také Madhouse Express, Lambda, boyband Good Times Only a Vanda či Méta Monde. O doprovodný program se postará Anna Vaverková a Sebedrás. A pokud dostanete v průběhu večera chuť na tanec, zaskočte na DJ Stage, kde pro vás bude vyhrávat Dozikur, Namax, Stanjah a Stuart. Připraveno je samozřejmě také bohaté občerstvení a kdo přijde do sedmnácté hodiny, ještě si užije prohlídku hradu. 

Kniha Příběh Arhura Trulava

V tomto týdnu vychází také kniha Elizabeth Berg Příběh Arthura Truluva. Skutečné štěstí prý lze potkat v každém věku. Vdovec Arthur jej nalezne v setkání na hřbitově s dospívající dívkou Maddy. Ona se sem chodí schovat před školou, on na rozhovory se svou zesnulou ženou. Zrodí se zde laskavé přátelství, které obohatí život všech zúčastněných. Kniha vychází v nakladatelství Kontrast.

Týden v televizi

Ve středu si nalaďte ČT Art, kde se dozvíte něco o životě hudebníka, politika a moderátora Michala Prokopa v dokumentu Až si pro mě přijdou, a to po osmé hodině. Ve čtvrtek přepněte na Primu COOL, kde si můžete užít dobrodružný snímek Legenda o strážci hrobky, v němž se výzkumná skupina vydá hledat pradávný elixír. 

Páteční večer bude na televizi Seznam patřit animovanému francouzskému filmu Balerína o odvážné osiřelé dívce. V sobotu nabídne Prima tuzemskou komedii Zoufalé ženy dělají zoufalé věci a v neděli vyzkoušejte na Nově romantickou komedii Zkus mě rozesmát s Jennifer Aniston v hlavní roli.

Foto: MGM

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!