Tři sestry v novém hávu i konec Lásky za koronu. Olomoucké Divadlo Tramtarie otevírá letní scénu

Tři sestry v novém hávu i konec Lásky za koronu. Olomoucké Divadlo Tramtarie otevírá letní scénu 

Na parkán Uměleckého centra Univerzity Palackého se od 8. do 22. srpna přesouvá olomoucké Divadlo Tramtarie. Na open air scéně uvede v premiéře nové nastudování Čechovových Tří sester a také se rozloučí s oběma díly komedie Láska za koronu.

Pod názvem Olomoucké nejen shakespearovské léto nabídne scéna jedenáct večerů a dvě odpolední víkendová představení pro dospělé publikum.

Nedělní zahájení bude patřit premiéře současného pojetí Tří sester v režii Alexandera Minajeva. „První polovina evokuje standardní představení v historických kostýmech, nicméně ve druhé půli se divák dozví, že jde o příběh olomouckého divadelního souboru, který vyráží hrát do Moskvy něco od Čechova. Dvě prolínající se linie vykrystalizují do velice moderní verze se specifickou tramtarijní poetikou,“ řekla v rozhovoru pro podcast KulTýden ředitelka Divadla Tramtarie Petra Němečková.

Z repertoárových novinek nebude v prostoru Konviktu chybět třeskutá komedie o holohlavých lidech Hřeben Bruce Willise, adaptace libertinské klasiky Nebezpečné známosti nebo temné romance Na Větrné hůrce.

Naopak derniéry se dočká Láska za koronu 2, která se na jeviště exkluzivně vrátí i s loni uvedeným prvním dílem. „Představením jsme spontánně zareagovali na nedávné vlny pandemie, na které nahlížíme s laskavým humorem a odstupem,“ upřesnila v podcastu Němečková, podle níž je inscenace určena pouze pro venkovní hraní.

Nejmenší diváky program láká na pohádky s doprovodným programem, ať už žonglérským workshopem, malováním na obličej nebo slacklinem.

Foto: archiv Divadla Tramtarie

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!