Na festival do Varů přijede nominant na čtyři Oscary Ethan Hawke

Na festival do Varů přijede nominant na čtyři Oscary Ethan Hawke 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hostem pětapadesátého ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary se stane americký herec, režisér a spisovatel Ethan Hawke. Osobně uvede thriller Zoufalství a naděje v režii Paula Schradera, v němž ztvárnil kněze procházejícího krizí víry.

Hawke ztvárnil od konce osmdesátých let, kdy zarezonoval po boku Robina Williamse jednou z titulních úloh v dramatu Společnost mrtvých básníků, desítky filmových i seriálových rolí. Za herecké výkony obdržel nominace na dva Oscary za filmy Training Day a Chlapectví.

Prosadil se však i coby režisér a scenárista, další dvě sošky americké akademie mohl získat za spoluautorství adaptovaných scénářů k titulům Před soumrakem a Před půlnocí.

Jsme nadšeni, že můžeme v Karlových Varech přivítat osobnost, kterou dlouhodobě obdivujeme. Festival v roce 2018 uspořádal Poctu Austin Film Society a letos na retrospektivu věnovanou této uznávané instituci navazujeme oceněním herce a režiséra, který má k texaské nezávislé filmové scéně coby rodák z Austinu a dlouholetý spolupracovník Richarda Linklatera neobyčejné blízko,” nechali se slyšet umělecký ředitel Karel Och a výkonný ředitel Kryštof Mucha.

Festival se koná od pátku 20. do soboty 28. srpna. 

Foto: Castle Rock Entertainment

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!