Huh! Wohnout vydávají desáté album, vzniklo během lockdownu

Huh! Wohnout vydávají desáté album, vzniklo během lockdownu 

Čtvrtstoletí existence oslavuje formace Wohnout jubilejní deskou pojmenovanou Huh!, která vychází 6. srpna. Členové kapely slibují svůj klasický zvuk i bonusovou píseň Jsme na zkoušce v roušce s hostujícími interprety.

Pro nás je důležité dělat písničky, a to tak neomezeně, aby nás nelimitovaly nějaké žánry. Samozřejmě, nejdeme do nějaké neposlouchatelnosti, ale jinak se neomezujeme. Asi proto je naše kapela tak specifická. Nikdy jsme si neříkali, že budeme hrát jako nějaká jiná kapela, všechno samo vyplynulo z našich nápadů,“ nechal se v nedávném rozhovoru slyšet frontman Honza Homola.

Nevšední titul za pandemie zrozeného alba – Huh!, prý vznikl spontánně, když se muzikanti začali smát výkřiku během vzniku jednoho ze songů. Na rozdíl od názvu nahrávky se fanoušci mají těšit na tradiční „wohnoutí“ rukopis.

Na začátku jsme byli ortodoxní pankáči, což je znát na debutu. Tehdy bychom si nikdy nepřipustili, že budeme dělat nějaké disco. A teď nás to baví, i když nám spousta lidí vyčítá, že měkneme. Chceme se ve studiu bavit a vymýšlet,“ doplnil Homola.

Kromě klasické CD podoby vychází v pořadí desátý studiový počin i na vinylu jako dvojalbum, které doplňuje bonusová skladba Jsme na zkoušce v roušce, v níž zazní i hlas Vaška Bláhy z Divokýho Billa, Kuby Ryby z Rybiček 48, Pokáče, Dary Rolins či Oty Klempíře. Křest se uskuteční 5. září na pražské Štvanici.

Wohnout nejblíže potkáte v pátek 6. srpna na Keltské noci v Harrachově, následující den potom na Párty ve Františkánu v Kadani.

Foto: archiv Facebook Wohnout

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!