V novém seriálu Osada zamíří do chatařské oblasti Beretová, Chýlková, Hanák nebo také Myšička

V novém seriálu Osada zamíří do chatařské oblasti Beretová, Chýlková, Hanák nebo také Myšička 

Místo, kde se potkávají různé lidské nátury. Nový seriál České televize zavede diváky do chatové oblasti. Třináct dílů hvězdně obsazené Osady bude k vidění každý pátek od 3. září na ČT1.

 

Potká se v chatařské osadě spisovatelka románů červené knihovny, nepraktický ajťák sekající dřevo podle návodu na internetu, voják v záloze s mimořádnou znalostí parfémů a milionář, který tají svůj majetek… To není začátek vtipu, ale zápletka nového komediálního seriálu Radka Bajgara podle scénáře Petra Kolečka. Nový seriál Osada bude mít premiéru na ČT1 již 3. září. Titulní píseň k seriálu složil a nazpíval Ondřej Ládek alias Xindl X.

"Obydlí tu kdysi postavili prarodiče a teď sem jejich potomci jezdí, navzdory tomu, že jeden přijel favoritem a druhý volvem, že volí přesně opačně, že jedni jsou inťoši a druzí lopaty. Ale o víkendu bydlí vedle sebe a k Záhoří patří, že tam je pohoda a oni se o tu pohodu snaží, i kdyby… i kdyby se u toho měli zabít," popisuje režisér Radek Bajgar motto seriálu.

Baví mě, jak je to napsáno s nadsázkou. Nikdo není „normální“, každý má své specifikum.

říká herečka Petra Nesvačilová

V Osadě Záhoří vládne pohoda už bezmála devadesát let. Dlouhá léta byl náčelníkem osady Keyhoss, který se ovšem dostal do nemocnice, o jeho chatu se tak přijel starat syn Tony (Tomáš Hanák). Nově se také chataři stávají Srovnalovi (Pavla Beretová, Martin Myšička), kteří unikají o víkendech před pražským shonem. Mezi starousedlíky patří naopak Stýblovi (Jana Švandová, Pavel Nový). Ti se navzdory modernizaci obejdou bez mobilů a do osady cestují z vlakového nádraží zásadně pěšky. Južanovi (Eva Leinweberová, Igor Bareš, Filip František Červenka) zase mají drahé výkonné auto, aby je ale sousedi nepomlouvali, přijíždí každý víkend ojetinou, v obnošeném oblečení.

To by si nikdy nedovolila Helena Srovnalová (Petra Nesvačilová), majitelka salonu krásy, kde je zaměstnaný její manžel Milan (Radek Holub). Jinak je to ale tvrdý chlap milující militarismus – od bagančat až po maskáčový klobouček. Zatímco Milan by nejraději pořád sekal, řezal a kosil, Šimon Kraus (Josef Polášek) se práce nedotkne. Dodržuje totiž šábes, což jeho rodinu (Jana Plodková, Karolína Lea Nováková) moc netěší. Krausův přístup ale nejednou inspiruje k psaní spisovatelku Lucii Rybákovou (Ivana Chýlková), která jezdí na chatu se svou dcerou Janou (Šárka Vaculíková). A toto léto u nich přespává i policista Franěk (Stanislav Majer). Musí totiž vyřešit ztrátu cenného majetku několika osadníků. Kdo ukradl cennou sošku a křoviňák?

Seriál se natáčel v loňském roce v malebném prostředí nižborských rybníků a okolí Berounky, kde se nachází téměř sto let stará chatová osada. Seriál má třináct dílů, diváci jej budou moci sledovat pravidelně každý pátek, poprvé 3. září na ČT1.

Foto: Radek Bajgar

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!