SOUTĚŽ: Pokání. Vyrazte do letního kina v DOXu na drama podle předlohy Iana McEwana

SOUTĚŽ: Pokání. Vyrazte do letního kina v DOXu na drama podle předlohy Iana McEwana 

Romance s Keirou Knightley a Jamesem McAvoyem o milostném vzplanutí, které zpřetrhaly okolnosti. Letní kino Evergreen na střeše multifunkčního sálu DOX+ v pražských Holešovicích nabídne 11. srpna snímek Joea Wrighta podle románu „básníka perverze“. Zasoutěžte si o vstupenky na projekci a občerstvení!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Píše se rok 1935 a v zámožné rodině na anglickém venkově vyrůstá třináctiletá Briony, která sní o kariéře slavné spisovatelky. Když se stane svědkem milostného vzplanutí zahradníka Robbieho ke své starší sestře Cecilii, její příliš bujná fantazie a jeden omylem doručený dopis spustí řetězec nedorozumění, který navždy změní životy obou mladých lidí a nakonec i jí samotné.

Robbie je odsouzen za znásilnění a později výměnou za zkrácení trestu odchází do války bojovat proti Němcům, postupujícím Francií. Cecilia zavrhne svoji rodinu, vzdává se jejího zázemí a stěhuje se do Londýna, kde během války pracuje jako zdravotní sestra. Když Briony dospěje a uvědomí si, co napáchala, rozhodne se své vině postavit. Na pokání je ale možná už příliš pozdě...

Anglický prozaik Ian McEwan (1948), autor románu Pokání, patří jednoznačně ke špičce současné světové prózy. Jeho románovou prvotinou byla Betonová zahrada z roku 1978 (česky 1993, v novém překladu 2015), která se stala patrně jeho nejznámější prózou.

Mezi jeho další knihy patří například Amsterdam (1998), Sobota (2005), Na Chesilské pláži (2007), Solar (2010), Mlsoun (2012) a nejnověji Stroje jako já (2019). Ian McEwan je držitelem řady významných literárních ocenění: prestižní Man Bookerovy ceny, Prix Fémina (za zahraniční román) či Jeruzalémské ceny. Patří k nemnoha světovým autorům, jejichž prozaická díla jsou kompletně přeložena do češtiny.

Letní kino Evergreen potrvá až do patnáctého září. Každou středu od 21 hodin nabízí s výhledem na vzducholoď Gulliver projekci celovečerní adaptace vybraného oceněného románu, během aktuální sezóny diváky ještě čekají tituly Zeď, Jít krást koně, Noční vlak do Lisabonu, Soumrak dne nebo Lovec draků. Více uslyšíte od programové ředitelky DOXu Michaely Šilpochové v devětadvacátém dílu podcastu KulTýden

Chcete se zúčastnit soutěže o vstupenky na promítání pod širým nebem a speciální menu (velký popcorn + 2x domácí limo dle výběru)? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 2x dvě vstupenky a jedno menu.

Soutěžní otázka:

Jak zní název filmu podle jiné předlohy Iana McEwana, v němž také zazářila Saoirse Ronan?

A) Betonová zahrada

B) Na Chesilské pláži

C) Nezničitelná láska

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz (do předmětu napište POKÁNÍ). Výherce vyhlásíme v pondělí 9. srpna. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Universal Pictures

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!