Cesta Baracka Obamy. Nový dokument Obama: Dokonalejší unie míří v srpnu na HBO GO

Cesta Baracka Obamy. Nový dokument Obama: Dokonalejší unie míří v srpnu na HBO GO 

HBO GO chystá uvedení nové minisérie Obama: Dokonalejší unie. Třídílný dokument sleduje osobní a politickou cestu prezidenta Baracka Obamy v době, kdy se Spojené státy americké snažily vyrovnat se svou rasovou minulostí. Všechny tři epizody budou mít premiéru 4. srpna na HBO GO najednou.

Cesta do úřadu prezidenta i výzvy spojené s budováním otevřenější americké společnosti. Nový dokument Obama: Dokonalejší unie si klade za cíl vykreslit portrét člověka a prezidenta s národní vizí utvořenou na základě vlastních zkušeností a identity.

Nový třídílný dokument prolíná rozhovory s kolegy, přáteli i kritiky s prezidentovými projevy a rozhovory v médiích. Dokument zachycuje vliv celé generace černošských lídrů na jeho duševní vývoj a naděje na vytvoření otevřenější Ameriky. Prostřednictvím příběhu jednoho muže, který je neodmyslitelně spjat s historií své země, zamýšlí nad minulou i současnou národní identitou USA. Obamovo zvolení prezidentem vrhlo světlo na přetrvávající potřebu řešit hluboce zakořeněné problémy týkající se rasových otázek, rasové spravedlnosti a americké historie.

Minisérie začíná Obamovým dětstvím, a ukazuje divákům pohled na svět z perspektivy chlapce, jehož bílá matka (samoživitelka) pochází z Kansasu a otec z Afriky. K událostem spojeným s prezidentskou kampaní a úspěšným zvolením do Bílého domu diváky zavede druhý díl, a poslední část dokumentu se bude věnovat prezidentskému úřadu a překážkám, kterým Obama čelil při snaze prosadit legislativní změny v silně rozděleném Kongresu.

Režie dokumentárního filmu Obama: Dokonalejší unie se ujal držitel prestižní ceny Emmy Peter Kunhardt (Pravá spravedlnost: Boj Bryana Stevensona za rovnou spravedlnost, John McCain: Komu zvoní hrana, Kazatelem v divočině).

Třídílná dokumentární minisérie Obama: Dokonalejší unie bude mít premiéru ve středu 4. srpna. Dokument bude uveden na HBO GO.

Foto: HBO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!