Intimní zpovědi vytažené pod širé nebe. Pokoje se vrací na domovskou půdu v Malovicích

Intimní zpovědi vytažené pod širé nebe. Pokoje se vrací na domovskou půdu v Malovicích 

Jihočeské Divadlo Continuo už čtvrtstoletí pořádá mezinárodní site-specific projekt Pokoje, jehož podstatou je interpretace soukromých příběhů a rozhovorů v exteriérových prostorech. Do 1. srpna se herci s diváky zabydlí pod širým nebem ve Švestkovém dvoře v Malovicích na Prachaticku.

Letošní inscenace, kterou performeři nabídnou během pouhých šesti večerů od úterý do neděle, vznikala v rozmezí pouhých tří týdnů. Diváci přímo v sídle Divadla Continuo budou mít možnost při představení svévolně pendlovat mezi jednotlivými buňkami scény a strávit tu libovolně dlouhý čas.

Pandemie je jenom jedním z letošních podnětů,“ řekl režisér inscenace Pavel Štourač v rozhovoru pro třicátou epizodu podcastu KulTýden. „Pracujeme s konstrukcemi, jakýmisi kvádry – malými pódii, které může publikum navštěvovat. V představení řešíme téma samoty a opuštění v pokoji. Věci, které si chceme nechat v soukromí a intimitě, ožívají v Pokojích,“ upřesnil.

Stejně jako v předchozích ročnících soubor přizval hostující umělce, mezi nimiž figuruje deset studentů nebo začínajících profesionálů z celé Evropy.

Přehlídka se po umístění na zámku Kratochvíle nebo místní železniční lokálce vrátila do původní lokace Švestkového dvora. „Náš interní úkol byl vytvořit labyrint, v němž se ztratí i diváci, kteří malovický prostor důvěrně znají. Cílem je nechat je zabloudit v naší imaginaci,“ dodal Štourač.

Foto: Divadlo Continuo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!