KulTýden od 26. července do 1. srpna: Hartl na filmovém plátně, upřímná Eilish i neznámá MacDonald

KulTýden od 26. července do 1. srpna: Hartl na filmovém plátně, upřímná Eilish i neznámá MacDonald 

Výroční třicátá epizoda je nabitá zvučnými jmény. Patrik Hartl, Billie Eilish, Betty MacDonald nebo John Lennon. Nejen o nich v novém vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Čtyři čtyřicátníci se ohlédnou zpět za svým životem a zjistí, že pomaturitní iluze jsou ta tam. Na zfilmování vlastní novely Prvok, Šampón, Tečka a Karel jsme se zeptali jejího autora Patrika Hartla.

Intimní zpovědi ukryté za zdmi soukromých prostor vytahují na světlo performeři v rámci malovického projektu Pokoje. Podrobnosti přináší režisér Pavel Štourač z Divadla Continuo.

V devatenácti letech má na kontě sedm cen Grammy i titulní singl k bondovce. Po fikčním debutu naplno otevírá Billie Eilish svou duši na druhé desce s trochu zavádějícím názvem Happier Than Ever, na níž se vypsala z toxických vztahů i body shamingu.

Po dekádě míří zpět na zámek v Moravském Krumlově monumentální cyklus Slovanská epopej secesního mistra Alfonse Muchy. Více o návratu věhlasných pláten sděluje tamní starosta Tomáš Třetina.

Její knihy jsou nasycené humorem a optimismem, sama ale prožila nezáviděníhodný život. Skutečný osud bestselleristky, proslulé romány Vejce a já či Co život dal a vzal, představuje v biografii Hledání Betty Macdonald publicistka Paula Becker. O knižní novince promluvila šéfredaktorka nakladatelství Motto Lenka Tréglová.

Na závěr si nenechte ujít tip na Muzeum Lennonovy zdi na pražské Malé Straně, na návštěvu vás pozve iniciátorka jeho vzniku Eva Ticháková.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Bontonfilm

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!