Nová Billie Eilish, Outer Banks i stand-up. Přinášíme kulturní tipy na týden od 26. července do 1. srpna

Nová Billie Eilish, Outer Banks i stand-up. Přinášíme kulturní tipy na týden od 26. července do 1. srpna 

V posledním červencovém týdnu vám doporučujeme zhlédnout nový seriál Outer Banks i dokument o Woodstocku, poslechnout si novinku Billie Eilish nebo zajít na jeden ze stand-upových večerů. A v záloze máme také výstavy či divadlo.

Outer Banks

Akční dobrodružné teen drama Outer Banks se ozývá s druhou sérií. V té první teenager John B. na ostrově boháčů a chudých přesvědčil svoje tři nejlepší kamarády k tomu, aby se společně vydali hledat legendární poklad spojený se zmizením jeho otce. V desítce nových dílů ale honba za bohatstvím pokračuje a Johnovi B. nyní kryje záda Sarah. A co původní parta? Rozhodně nejsou jediní, kdo o poklad stojí. Nová série vychází 30. července.

Woodstock 99: Peace, Love and Rage

Dvaadvacet let od legendárního festivalu ve Woodstocku vznikl v dílně HBO dokument zaznamenávající, jak se ikonická oslava harmonie zvrhla v chaos. Vypráví příběh třídenního hudebního festivalu z roku 1999, který měl být ozvěnou jednoty a kontrakulturního idealismu slavného původního koncertu z roku 1969.Místo toho se ale zvrhl ve výtržnosti, rabování a sexuální násilí. Pro své nešťastné vyústění si událost vysloužila označení „den, kdy zemřely devadesátky.“ Na HBO jej najdete již nyní a jde o první snímek z dokumentární série Music Box.

Billie Eilish vydává Happier Than Ever

Teprve před dvěma lety vydala Billie Eilish své první a zároveň celosvětově opěvované album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? a od té doby už má na kontě talentovaná zpěvačka nespočet ocenění, třeba sedm Grammy, i titulní píseň k bondovce No Time To Die.

Právě tento pátek se dočkáme její druhé desky nazvané Happier Than Ever čítající šestnáct nových skladeb. Fanoušky Eilish naladila na novinku již pěti singly. Další hudební novinky omrkněte v našem výběru.

Koncertní Glorchestra či Iva Bittová

Tento týden můžete vyrazit za libými tóny také ven. Na Hollaru si v pondělí užijte koncert polské kapely Wczasy a pražského uskupení Dukla. Na Stalinu vystoupí ve středu mladá elektronická skupina Viah a také projekt Matěje Dvořáka Bols/Slob a londýnský DJ Steady. Na Výstaviště se ve stejný den zastaví Glorchestra spojující vážnou hudbu a elektronikou, RnB, popem a dalšími žánry. Středeční večer můžete strávit také na Střeše Lucerny s Ivou Bittovou a o víkendu zajděte na trochu elektroniky na Summertime Beats Festival v Manifestu.

Divadelní Kšeft i gádžové

Novocirkusovou kabaretní koláž Dynamit předvede v úterý v Azylu78 Cirk La Putyka. Stejné prostory pohostí ve středu komedii v režii Ondřeje Sokola K.Š.E.F.T. Ve hře od Sarah Page se milující rodiče rozhodnou svému synovi nadělit k pětadvacetinám prostitutku, aby jej připravila o panictví. Netuší ovšem, jak tyto dvě hodiny mohou zamíchat s chodem celé rodiny.V neděli pak v Azylu78 zahraje Divadlo Husa na provázku představení Gádžové jdou do nebe o česko-romském soužití a souvisejících předsudcích na obou stranách pomlčky. Mezi tím ale ve středu vyrazte na ostrov Štvanice, kde divadlo Letí v čele s Annou Kameníkovou, Janem Hoffmanem a Jakubem Königem odehrají moderní love story z až příliš blízké budoucnosti Les sebevrahů.

Stand-upy a slam poetry

Tento týden budou mít žně fanoušci stand-upů a mluveného slova všeobecně. V pondělí vyrazí duo z podcastu Buchty na Stalin, aby vyzpovídaly svého hosta – drag queen Miss Petty a zahrály speciální playlist. O den později se v areálu Kasáren Karlín sejde sedmero slammerů, mezi nimi třeba Anatol Svahilec nebo Tukan na Summer Slamu a také před Crossem se pobavíte, tentokrát se stand-upem. Středa bude patřit komikům zase u Keplera, kde se o svá moudra podělí Ester Kočičková, Dominik Heřman Lev a Petr Vydra.Do prostor Ty Kávo zavítají ve čtvrtek anglicky mluvící na lehce obscénní comedy show rumunského cestovatele Victora Patrascana. Komici vás v angličtině pobaví i v pátek v Pracovně & Laskafe, ovšem tentokrát i s živou hudbou. Skupina v sestavě Karel Hynek, Arnošt Frauenberg a Ester Kočičková se postarají o zábavnou show Na stojáka live v sobotu na Chaberské Pergole a v neděli si nenechte ujít natáčení Comedy Clubu na Vinohradské.

Výstavy

Máme pro vás také pár tipů na výstavy, které se v tomto týdnu otevřou naposled. Pouze do úterka bude v Karpuchina Gallery k vidění expozice Love Your Data – The Life of Paranormie od autora Matyáše Maláče. Závěr v úterý čeká také debutovou sólovou prezentaci umělkyně Anežky Hoškové nazvaný Ruins of Romantics ve stejných prostorech. Poslední červencový den bude finální pro průřezovou výstavu Milana Kunce s názvem Za hranicí představivosti a Čeští umělci ve Francii na Chodovské tvrzi.

Týden v televizi

Pokud se vám zachce v tomto týdnu zůstat radši doma, pusťte si v pondělí večer Primu, čekat tam na vás bude Noc v muzeu 2. Ve středu přepněte na ČT Art, který odvysílá dokumentární portrét legendárního folkového tria Peter, Paul and Mary, a to po osmé hodině.Pro fanoušky scifi a thrillerů připravila Prima COOL na čtvrtek Kroniku temna a v pátek si nenechte na Seznamu ujít klasický animák Kosmopes a Turbokočka. Stejná stanice v sobotu odvysílá komedii Svatební host, v níž se hlavní hrdina Adam stále vzpamatovává z rozchodu s Allison, ale najednou je pozván na její svatbu. Týden můžete v neděli zakončit s Muzzikanty na Primě.

Foto: billboard.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!