O babičce s nadhledem. Miroslav Krobot točí komedii s Ivou Janžurovou v titulní roli

O babičce s nadhledem. Miroslav Krobot točí komedii s Ivou Janžurovou v titulní roli 

Svůj třetí celovečerní snímek natáčí Miroslav Krobot. V chystané situační komedii Šnajdr se vedle Ivy Janžurové objeví Klára Melíšková, Jakub Žáček nebo Pavel Šimíček. Do konce srpna se bude filmový štáb pohybovat v Olomouci, kde se příběh o postarší ženě s moudrou životní filozofií povětšinou odehrává.

Po tragikomediích Díra u Hanušovic a Kvarteto se Miroslav Krobot pustil do komedie plné nečekaných zvratů a vtipných momentů, k jejímuž scénáři opět přizval Lubomíra Smékala.

Po páteční první klapce v Praze se koncem minulého týdne štáb přesunul vlakem do Olomouce, ústředního dějiště Šnajdra, kde se bude mimo jiné natáčet v tamním S-klubu. Ten bude ve snímku sloužit jako divadelní scéna, na níž svou inscenaci zkouší debutující režisér Pavel Šnajdr v podání Pavla Šimíčka, jehož ráznou babičku ztvárňuje čerstvá osmdesátnice Iva Janžurová.

Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, s nadsázkou řečeno jako poctu životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci. Takový postoj představuje ve filmu postava babičky. Její zásluhou je Šnajdr na konci příběhu schopen přehlédnout svůj příběh s úsměvem a sebeironií,“ nechal se slyšet Krobot.

Premiéra komedie je plánována na jaro příštího roku.

Foto: archiv filmu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!