Klára Melíšková jako zdravotní sestra, na které ulpí Podezření. Nová minisérie ČT bude mít světovou premiéru ve Varech

Klára Melíšková jako zdravotní sestra, na které ulpí Podezření. Nová minisérie ČT bude mít světovou premiéru ve Varech 

Více o akci...

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Příběh zdravotní sestry z maloměstské nemocnice, jejíž život je obrácen vzhůru nohama poté, co je obviněna z vraždy pacientky, vypráví Podezření – nová třídílná minisérie České televize. Hlavní roli zdravotní sestry Hany Kučerové hraje Klára Melíšková. Premiéra prvního dílu se uskuteční na 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

Zdravotní sestra Hana Kučerová se nikdy neusmívá, s pacienty jedná nevybíravě, leckdy za hranou předpisů. A podobně ostrá je i na svou dospívající dceru Terezu. Když dojde k podezřelému úmrtí pacientky, život matky i dcery se rázem obrátí vzhůru nohama. Veřejnost, média, policie i někteří kolegové mají o vině jasno a obě ženy si proto musí projít tou nejtěžší životní zkouškou.

Hlavní roli minisérie Podezření ztvární Klára Melíšková. V dalších rolích se objeví také Ivan Trojan, Miroslav Hanuš, Petr Lněnička nebo Denisa Barešová. Režie se chopil Michal Blaško, scénáře Štěpán Hulík. Podezření bude uvedeno v premiéře na 55. ročníku MFF Karlovy Vary.

Ivan Trojan. Podezření

Příběh zdravotní sestry inspiračně vycházel z desítek skutečných případů z nemocničního prostředí po celém světě. Minisérie si klade za cíl zkoumat podezření jako společenské téma - jak vznesené obvinění ovlivňuje osobní životy daných osob i jejich nejbližších, a jaký je přístup médií a samotných institucí k vyřčenému podezření. Vrstevnatý fiktivní příběh ovšem nehledá konkrétního viníka, ale spíše zkoumá, jak se pravda liší od pouhého zdání.

Denisa Barešová. Podezření

"Zajímala mě situace člověka čelícího obžalobě, která se stane věcí veřejnou. Je to totiž situace, do které se může dostat každý z nás. V Podezření jsem se rozhodl prozkoumávat hranice mezi pravdou a lží a také manipulací s realitou a fakty mě na těchto příbězích zajímaly, spatřoval jsem v tom velmi aktuální téma. Nerekonstruoval jsem žádný konkrétní případ, mým cílem bylo napsat obecný příběh, který poukáže na jisté společenské jevy a položí nutné otázky," komentuje téma minisérie scénárista a držitel Českého lva Štěpán Hulík.

Premiéra prvního ze tří dílů minisérie České televize Podezření se uskuteční na 55. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Festival proběhne od 20. do 28. srpna.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!