Snímek Zkrať to, zlato přináší nápaditý koncept cestování časem, ale i klasické romantické klišé

Snímek Zkrať to, zlato přináší nápaditý koncept cestování časem, ale i klasické romantické klišé 70%

Co byste dělali, kdyby se vzbudili a zjistili, že během vašeho spánku uběhl rok? A co hůř, že se to děje pořád dokola. Nová romantická komedie režiséra Joshe Lawsona Zkrať to, zlato (Long Story Short) přináší zajímavý nápad, skvělé herecké výkony a dostatečnou dávku vtipu. Romantickému klišé se ale ani v tomto případě nevyhneme.

Teddy (Rafe Spall) je klasický workaholik, který všechno odkládá na později. Díky jeho špatné dovednosti plánovat čas, ale na silvestrovské party pozná okouzlující Leanne (Zahra Newman). Všechno se zdá idylické a perfektní do té doby, než se po svatbě probudí a zjistí, že uplynul rok. Tím to ale nekončí. Jeho život se začne hýbat neuvěřitelným tempem, kdy se po pár minutách posouvá víc a víc do budoucnosti. Teddy začne postupně zjišťovat, že musí udělat něco se svým životem a sám sebou, aby neztratil lásku svého života.

Koncept cestování časem, ať už dopředu či dozadu, jsme mohli vidět hned v několika filmech. Na Hromnice o den více či Osudový dotek jsou jedny z mnoha příkladů. Komedie Zkrať to, zlato s tímto konceptem pracuje trochu jinak a my můžeme vidět Teddyho v různých situacích, životních rolích, dokonce i s vousy. Posouvání časem je tedy velmi kreativní a příběh postupuje svižně dopředu.

  

Herecké výkony dvou hlavních protagonistů jsou velmi přesvědčivé a působí přirozeně. Divák se rychle vcítí do postavy Teddyho a jeho myšlení a společně s ním se snaží pochopit, co se vlastně děje. Většina momentů je poutavých a nečekaných, ale občas se najdou chvíle, kdy se postavy opakují a vtipy začínají být ohrané. Některé scény jsou zbytečně moc doslovné, aby je divák lépe pochopil, což kazí celkový dojem.

Zkrať to, zlato je příjemná romantická komedie se skvělými hereckými výkony, zajímavým ač mírně ohraným konceptem cestování časem, ale také zbytečnou přímočarostí v některých scénách a klasickou romantickou zápletkou. I tak se jedná o jednu z lepších komedií v tomto odvětví, která pobaví a snad i trochu dojme. Pravá láska přece dokáže zázraky, že?

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!