Poezie, etická dilemata i autobiografie Karla Gotta. Přinášíme červencové knižní novinky

Poezie, etická dilemata i autobiografie Karla Gotta. Přinášíme červencové knižní novinky 

Červenec přinese na knižní pulty poezii z pera Ewalda Murrera, mezinárodně úspěšnou knihu japonské autorky Mieko Kawakami, thriller, humor i autobiografickou knihu Karla Gotta. Podívejte se na naše červencové knižní tipy.

Prsa a vajíčka - Mieko Kawakami

Etická dilemata, překvapivá zjištění a rozkoly rodinných pout, i ne-porozumění vlastnímu tělu a jeho potřebám. Pozoruhodná kniha Prsa a vajíčka od japonské autorky Mieko Kawakami zkoumá poměrně neprobádanou oblast výzev, které přináší současný moderní svět.

Co byste dělali, kdyby vám rodiče jednoho dne řekli, že nejste jejich syn, že jste byl počat ve zkumavce a donošen v cizí děloze? Srovnáte se s identitou člověka bez minulosti? A co když jste mladá žena, šťastně single, naprosto bez zájmu o partnerský a milostný život, ovšem zmítaná nezvladatelnou touhou po dítěti? Román Prsa a vajíčka od svého vydání sklidil mezinárodní úspěch (New York Times ji zařadilo do žebříčku 10 nejlepších knih roku 2020), a nyní vychází poprvé v češtině.

Hlasy ryb - Ewald Murrer

Držitel ceny Litera za poezii Ewald Murrer přivádí na svět novou sbírku Hlasy ryb. Zatímco jeho dřívější tvorba zaujala porotu mimo jiné imaginací skloubenou s groteskními prvky a „melancholickým a bizarním sněním“, nová Murrerova tvorba řeší svíravé otázky vědomí smrti a nebytí. I nadále ovšem v poezii přetrvává kontrast autorova posmutnělého a stísněného tónu s nenápadným, ale zato poťouchlým vtipem.

Poslední manželka - Karen Hamilton

Kdybyste mohli mít poslední přání, komu byste jej svěřili? Nina a Marie byly nejlepší přítelkyně, než Nině diagnostikovali smrtelnou nemoc. Na smrtelné posteli tak svou nejbližší kamarádku požádala o několik posledních přání, mezi nimi i o to, aby se Marie postarala o jejího manžela Stuarta a jejich dvě děti. Jenže to Nina netušila, že Marie vždy toužila po úžasném životě své kamarádky, a tak po smrti Niny převezme její roli. Ovšem i Nina skrývala jedno šokující tajemství…

Kniha Poslední manželka od Karen Hamilton, autorky mezinárodního bestselleru Dokonalá přítelkyně, je napínavým thrillerem plným zvratů, který je ideální na dlouhé letní večery.

Sám mezi ženami Kohout - Aleš Vogel

Alexander má na první pohled vše, co by si mohl přát. Má dobrou práci a kolem sebe navíc samé ženy - manželku, matku, dvě dcery i kolegyně z učitelského sboru. A možná přeci jen by si jednu věc přál, a to velmi - totiž Alexander zoufale postrádá dalšího muže ve svém životě, aby se konečně mohl zase cítit jako kohout.

Humorná kniha Sám mezi ženami Kohout Aleše Vogela zavede čtenáře do života muže středního věku, který se všemožnými a komicky absurdními způsoby snaží najít jakéhokoliv chlapa ve svém poněkud zženštilém světě.

Má cesta za štěstím - Karel Gott

Unikátní autobiografie největší legendy české a československé hudební scény. Kniha Má cesta za štěstím obsahuje zhruba 1800 fotografií a jiných obrazových materiálů, z nichž mnohé dosud nebyly zveřejněny. Karel Gott se na sklonku hvězdné kariéry rozhodl zrekapitulovat svůj výjimečný životní příběh – napsat vlastní autobiografii. Knihu dokončil ještě za svého života a pracoval na ní až do svých posledních dnů.

Otevřeně hovoří o svém soukromí, dcerách, manželství, vzpomínkách na dětství, ale také o věcech, které byly doposud z různých důvodů zahaleny rouškou tajemství. Čtenářům se tak dostává do rukou ucelený obraz této výjimečné osobnosti.

Foto: archiv nakladatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!