Společně pro Moravu. Na koncertě na podporu oblastí zasažených tornádem vystoupí Rybičky 48, Xindl X nebo také Slza

Společně pro Moravu. Na koncertě na podporu oblastí zasažených tornádem vystoupí Rybičky 48, Xindl X nebo také Slza 

Obcím, které před týdnem postihlo tornádo, pomáhají tisíce hasičů, vojáků, policistů, záchranářů i dobrovolníků. Pomoci se rozhodly také přední kapely české hudební scény, které ve středu 7. července od 20 hodin vystoupí na Václavském náměstí v rámci koncertu Společně pro Moravu. Veškerý výtěžek z koncertu poputuje na sbírku Nadace Via.

Tornádo, které se prohnalo před týdnem jižní Moravou, si vyžádalo 6 obětí a způsobilo dle aktuálních odhadů škody nejméně za 15 miliard. Nejvíce zasaženy byly obce Moravská Nová Ves, Mikulčice, Hrušky, Lužice a části Hodonína Bažantnice a Pánov.

Na pražském Václavském náměstí se proto ve středu 7. července od 20 hodin uskuteční koncert Společně pro Moravu, na kterém bez nároku na honorář vystoupí Rybičky 48, Xindl X, Pavel Callta, Klára Vytisková, Slza, O5&Radeček, Poetika, Juraj Hnilica a James Harries.

Veškerý výtěžek z koncertu, který budou moderovat Sandra Pogodová a Ondřej Lechnýř, poputuje na sbírkové konto Nadace Via, na kterou k dnešnímu dni lidé přispěli již více než 195 milionů korun. Peníze ze sbírky poputují přímo postiženým obcím. Přímý přenos koncertu bude možné sledovat na sociálních sítích, mimo jiné na Youtube, ale i regionálních televizích.

"Dojímá mě a velmi si toho vážím, že nejen interpreti, ale i všichni, kteří se na koncertu podílí od pódia, LED obrazovek, osvětlení, ozvučení, bedňáků, agregátu, mobilního oplocení a WC až po ubytování mimopražských techniků, stanů, štábu, který bude koncert vysílat, poskytovatele internetu, abychom mohli koncert vysílat a mnoha dalších se na koncertu podílí zdarma. Jediným a hlavním cílem koncertu je vybrat co nejvíce financí a pomoci lidem z postižených obcí. Všem za to, že se spojili pro dobrou a potřebnou věc, srdečně děkuji," říká organizátor koncertu Společně pro Moravu Robin Suchánek.

Během koncertu a jeho přenosu budou moci lidé přispět různými způsoby. Již od vyhlášení sbírky lidé mohou pomoci prostřednictvím webové platformy na www.darujme.cz/promoravu, dar je možné zaslat také na účet veřejné sbírky Nadace Via č. ú. 200900222/0800 a během koncertu bude možné přispět také prostřednictvím dárcovských DMS.

Foto: archiv kapely Rybičky 48

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Václavské náměstí nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!