Žižkovské letovisko, benefiční koncert a Gossip Girl. Přinášíme kulturní tipy na týden od 5. do 11. července

Žižkovské letovisko, benefiční koncert a Gossip Girl. Přinášíme kulturní tipy na týden od 5. do 11. července 

V dalším červencovém týdnu pro vás máme už tradičně připravené naše kulturní tipy. V následujících sedmi dnech vyjde na Netflixu reboot kultovního teen drama Gossip Girl, odehrají se velké koncerty na pomoc lidem postiženým tornádem a začne festival Za dveřmi.

Gossip Girl

Newyorská smetánka vyšlehaná na nejvyšší obrátky se vrací v novém kabátě. Původní série z roku 2007 s Blake Lively se stala legendární, ovšem podle HBO si zaslouží reboot odrážející současnou společnost spojenou také se sociálními sítěmi. Má jít o sequel opěvovaného teen drama s novou partou studentů privátní školy, jejichž osudy zahýbe záhadná Gossip Girl skrze anonymní instagramový účet, a to už 8. července.

Atypical

Sam Gardner a jeho prožívání každého dne z pohledu autisty se vrací na Netflix se čtvrtou a finální řadou. Atypický hrdina se začíná osamostatňovat a nejen jeho rodiče si budou muset zvyknout na to, že je na vysoké a musí se pokusit postavit na vlastní nohy. Nové epizody o milovníkovi tučňáků se na Netflixu objeví 9. července

ProART Festival

"Uměním proměňuj, formuj a povznášej sebe i druhé.” To je motto multižánrového workshopového festivalu ProART. Ten se uskuteční v šestici českých měst v průběhu léta a nabídne nespočet možností, jak rozvinout svoji kreativitu. Jednu z programových linií tvoří dílny v oblastech tance, hudby, zpěvu, kreativního psaní, herectví, fotografie a audiovizuální tvorby. Druhou linií jsou večerní představení tuzemských i mezinárodních špičkových umělců, lektorů workshopů. Pozvání přijal třeba zpěvák Kamil Střihavka, písničkářka Radůza, spisovatelka Irena Dousková a těšit se můžete také na další velká jména. ProArt pohostí Plzeň, Jičín, Brno, Praha, Slavonice a Olomouc. Ředitel festivalu Martin Dvořák byl hostem rozhovoru ze série Proudcastu Informuji.cz

Žižkovské letovisko 

Série koncertů ve vnitrobloku vedle budovy barokního kostela na vás čeká v rámci letní scény Žižkovské letovisko. V Atriu zahraje v průběhu července třeba písničkářka Amelie Siba, držitelka ceny Apollo, a také synťáková kouzelnice Never Sol či Please The Trees. “Kulturní zážitek mohou diváci doplnit návštěvou naší galerie, kde právě probíhá Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo!,“ doplňuje ředitelka příspěvkové organizace Za Trojku Marie Kašparová.

Společně pro Moravu

Rybičky 48, Xindl X, Slza, Pavel Callta a řada dalších umělců se rozhodla podpořit obyvatele jižní Moravy, do jejichž životů v minulém týdnu zasáhlo tornádo. Ve středu 7. července se od dvaceti hodin přímo na Václavském náměstí vystoupí bez nároku na honorář také Klára Vytisková, O5&Radeček nebo James Harries. Koncert budete moci sledovat také online a na vybraných regionálních televizích.

Leoš Mareš a benefiční pecky

Na vlně pomoci jede také Leoš Mareš. Ten se také rozhodl uspořádat pro postižené oblasti benefiční koncert. Místo konání, Amfiteátr v Mikulově, je od zasaženého místa jen několik kilometrů. Úplně první Benefiční pecky se odehrají ve čtvrtek 8. července a vstupné bude symbolických 2021 korun, aby pomoc opravdu zapůsobila tam, kde je třeba.

Škwor vyráží na turné

Hard rocková kapela Škwor se vydává na turné s novou deskou Tváře smutnejch hrdinů. Už v pondělí 5. července zahraje skupina na Výstavišti v Českých Budějovicích a pokračovat pak bude do přírodního amfiteátru Konopiště a také se zastaví na hradě v Kadani, kde vystoupí v rámci Vysmátého léta spolu s kapelou Trautenberk a Madras. 

Festival Za dveřmi 

Pouliční divadlo pak už tradičně přinese festival Za dveřmi. Mezi osmým a patnáctým červencem se na Výstavišti Praha v Holešovicích a v centru metropole se to bude hemžit herci z nejrůznějších scén. Celkem uvidíte dvacítku souborů a pětatřicet netradičních performance včetně tří premiér. Jedním z nich je představení Bezdéčka v podání Squadra Sua o trojici lidí, kteří si tvoří svět z toho, co ostatní už zahodili. Zúčastní se třeba Bratři v tricku, divadlo Drak, Squadra Sua nebo V.O.S.A. Theatre. Tento rok se k nám podívají i umělci ze zahraničí. Více si poslechněte v sedmadvacáté epizodě podcastu KulTýden

Foto: Magdaléna Vojtěková, Žižkovské letovisko

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!