Letní filmovou školu otevře premiérový Muž se zaječíma ušima

Letní filmovou školu otevře premiérový Muž se zaječíma ušima 

47. ročník Letní filmové školy Uherské Hradiště nabídne zajímavé předpremiéry i výjimečné hosty. Účast přislíbili například Jiřina Bohdalová, Zdeněk Svěrák, Martin Huba, či Goran Marković. Filmovka potrvá od 6. do 12. srpna 2021. Festival otevře očekávaný film Muž se zaječíma ušima.

Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna a s nimi předpremiéry českých filmů. Letní filmová škola Uherské Hradiště odhaluje svůj program a jeho tři hlavní sekce: Historie, Současnost a Česko/Slovensko. Kromě filmů se dostane se i na divadla, koncerty a další bohatý program. Celý festival otevře tragikomický snímek Martina Šulíka Muž se zaječíma ušima s Miroslavem Krobotem v hlavní roli.

I přesto, že letošní ročník provázely nejasnosti ohledně podmínek, za jakých bude možné festival uspořádat, díky motivaci organizátorů i vědomí důležitosti nastartování kulturního života, se nakonec podařilo - a Uherské Hradiště tak znovu ožije rozmanitou kulturou, byť Filmovka bude letos kratší.

Účast letos přislíbili také výjimeční hosté jako jsou Jiřina Bohdalová, Zdeněk Svěrák, Martin Huba, Goran Marković, Jarosław Kamiński či Sergio Castro San Martín. Na Filmovku zavítá také Divadlo Járy Cimrmana, vystoupí Dan Bárta, a mimo jiné proběhne i výstava skic k filmu V síti.

V sekci historie program představí dílo Akiry Kurosawy, úplně prvního Fantomase z roku 1913, či díla německého expresionismu, které doprovodí živá hudba. Současný film nabídne v sekci Terra festivalis ukázku mexických festivalových filmů, nabídne ale i Eastern filmy a virtuální realitu.

I loňská filmová přehlídka byla poznamenána pandemií koronaviru. Pozdější termín i kratší trvání festivalu ovšem umožnilo realizaci Filmovky bez nutnosti jejího rušení. Touto cestou se pořadatelé vydali i letos. Letní filmová škola Uherské Hradiště letos potrvá od 6. do 12. srpna 2021.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!