Praha zblízka. Letní program v CAMPu láká na vycházku s Jankem Rubešem i architektonické pub kvízy

Praha zblízka. Letní program v CAMPu láká na vycházku s Jankem Rubešem i architektonické pub kvízy 

Centrum architektury a městského plánování startuje o prvním prázdninovém dnu nabitý letní program s tématem Praha pod mikroskopem. Do konce srpna uspořádá bezplatné komentované procházky, letní kino, koncerty a pub kvízy.

Léto v CAMPu začíná 1. července celodenním festivalem, který zahrnuje workshop výroby architektonických modelů z LEGA, sítotiskovou dílnu, prohlídku brutalistní věže sousedního emauzského kostela, křest knihy Město pro každého Osamu Okamury nebo výuku slackline čili chůze na popruhu vysoko nad zemí.

Chybět nebude ani haptická prohlídka areálu, legální sprejování nebo vernisáž výstavy věnované posledním pěti ročníkům České ceny za architekturu. Na závěr vystoupí laureátka Ceny Anděl za objev roku Amelie Siba, Vladimir 518 bude přednášet o neprávem opomíjené tuzemské architektuře od konce padesátých let po pád komunismu a vrcholem večera bude set DJe Pierra Urbana.

Až na jedinou výjimku budou červencové a srpnové úterní podvečery patřit komentovaným procházkám, které účastníky sice zavedou na známé pražské lokace, ale ukážou je z nového úhlu. Janek Rubeš s Kristýnou Drápalovou se zaměří na turistický disneyland v historickém srdci města, Pavel Karous zase představí socialistické ‚vetřelce a volavky‘.

Podíváme se například i do holešovické tržnice, současného projektu hlavního města, nebo na Výstaviště,“ uvedl vedoucí kanceláře CAMPu Štěpán Bärtl pro KulTýden.

Čtvrtky nabídnou po setmění letní kino na nádvoří centra, uvede titul Muž z Ria se Jeanem-Paulem Belmondem, oscarový snímek Chlast, Sorrentinovu Velkou nádheru zasazenou do Říma nebo portrét kalifornské metropole Los Angeles hraje sebe. „Přes rok promítáme spoustu dokumentů, a tak se vždy snažíme udělat letní kino odlehčené. Letos jsme si zvolili téma Architektura ve vedlejší roli,“ doplnil Bärtl. Podrobnosti si poslechněte v šestadvacáté epizodě podcastu.

Otestovat si znalosti nejenom o stověžatém městě budete moci na jednom ze dvou termínů pub kvízu určenému pro až čtyřčlenné týmy, na něž čekají tři tematické okruhy zasvěcené třeba pivu, energetickým sítím či městské dopravě. CAMP chystá i koncert Moniky Načevy nebo workshop snětí billboardů.

Foto: Pexels

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!