Hvězdné léto klepe na dveře. Scénu pod žižkovskou věží zahájí premiéra hry Pusťte mě ven

Hvězdné léto klepe na dveře. Scénu pod žižkovskou věží zahájí premiéra hry Pusťte mě ven 

Ve středu 30. června odstartuje další ročník na populární letní scéně. Diváci uvidí 60 představení z repertoáru Divadla Kalich i spřátelených souborů. Přehlídku zahájí inscenace Pusťte mě ven v hlavní roli s legendární Ivou Janžurovou.

Francouzská komedie je Jeanem-Mariem Chevretem napsána jako velké herecké sólo, a proto je přirozené, že se v hlavní roli objevuje jedna z nejikoničtějších českých hereček. Iva Janžurová je v Kalichu jako doma. V premiéře se ale vůbec poprvé objeví v režii své dcery Sabiny Remundové.

"Sabina mě jako režisérka opravdu překvapila. Dělá to skvěle, se zaujetím a jasnou ideou. Je vytrvalá, trpělivá, když nejsem schopná něco hned vstřebat, při režírování se nechce uplatnit za každou cenu," přibližuje Janžurová rodinnou spolupráci. Sama Remundová se ve hře navíc objeví i v menší roli.

Sabina to dělá skvěle, se zaujetím a jasnou ideou. Opravdu mě překvapila!

Kromě představení Pusťte mě ven uvede letní scéna Kalichu i další novinky, které diváci kvůli pandemii ještě neviděli. Jde například o titul Silnice inspirovaný filmem Federica Felliniho s Barborou Hrzánovou a Radkem Holubem nebo Dokonalá fraška z produkce Komorního Kalichu. V programu nechybí ani klasiky jako Hrdý Budžes, Lakomec nebo Splašené nůžky.

Ani letos diváci nepřijdou o bohatý doprovodný program. Pod Žižkovskou věží zahrají Tomáš Klus, Ondřej Havelka a jeho Melody Makers nebo 4TET. Pro děti jsou pak přichystané dopolední pohádky, které divadlo uvede každou sobotu počínaje 3. červencem. Třetí ročník Hvězdného léta pod Žižkovskou věží začíná 30. června a potrvá až do 17. září. Kompletní program najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!