KulTýden od 28. června do 4. července: sokoli na značkách, komorní Beats i Praha pod drobnohledem

KulTýden od 28. června do 4. července: sokoli na značkách, komorní Beats i Praha pod drobnohledem 

Všesokolský slet v dokumentu, limitovaná edice ostravských Beats for Love nebo nabitý letní program v pražském CAMPu. Nejen o tom si poslechněte v novém vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

S nadcházejícími prázdninami otevíráme epizodu s dokumentem pronikajícím do nadšení malých i stárnoucích členů Sokola. O zrodu námětu snímku Na značky! jsme pohovořili s režisérkou a spoluautorkou scénáře Máriou Pinčíkovou.

Podle Charlese Darwina je veškerá hudba o lásce a sexu. Výchozí premisu zkoumají tři herečky v inscenaci This Is Not A Love Song z repertoáru divadelního souboru Ufftenživot, kterou jsme rozebrali s režisérkou Sárou Arnstein.

S odloženým festivalem v plném rozsahu nabízejí organizátoři vítkovických Beats For Love pro fanoušky tanečních melodií alespoň komorní verzi. Dramaturgii aktuální edice za pořadatele nastínil Matyáš Ožana.

Šedesáté narozeniny dodatečně oslaví přední český malíř Ivan Exner přehlídkou stovky děl v Královském letohrádku. Kam si jezdí pro inspiraci, prozrazuje v podcastu autor pláten uctívající ladnost přírody a renesanční architektury.

Jaroslav Rudiš, Bianca Bellová, Vladimír Merta a mnozí další zavítají představit ukázky svých prací do Brna a Ostravy v rámci Měsíce autorského čtení. O čestném hostu, jímž je tentokrát Slovensko, promluvil programový ředitel festivalu Petr Minařík.

Na závěr nechybí tip na bohatý letní program Centra architektury a městského plánování od tamního vedoucího kanceláře Štěpána Bärtla.

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí.

Foto: Cinepoint

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!