Má chata, můj hrad! Xindl X složil chatařskou píseň pro seriál Osada

Má chata, můj hrad! Xindl X složil chatařskou píseň pro seriál Osada 

Český písničkář a scénárista Ondřej Ládek, aka Xindl X, vydal nový videoklip s názvem „Má chata, můj hrad“. Chatařská píseň není jen singlem z nové desky Terapie, ale také bude doprovázet nový seriál Osada, který brzy premiérově představí Česká televize.

Xindl X využil první vlny světové pandemie po svém a složil značné penzum písní. Mezi nimi je i singl "Má chata, můj hrad", vytvořená pro seriál Osada, který diváky České televize brzy zavede do komunity zapálených chatařů. V hlavních rolích se objeví Ivana Chýlková, Jana Plodková, Martin Myšička, Tomáš Hanák nebo třeba Radek Holub.

Všechny čtvrtky těším se jen na pátky,

kdy na svou chatu můžu jet zpátky

"To téma mi bylo od začátku blízké. Připomnělo mi to moje dětství, kdy jsem každý víkend trávil s rodiči v podobně svérázné chatařské osadě u Slapské přehrady… Mohl jsem se proto najednou vrátit do dětství, cítit se pravým osadníkem a píseň se tak psala prakticky sama," říká Xindl X o nejnovějším singlu. 

Videoklip k singlu vznikal vloni v létě při natáčení seriálu. Tím ale aktivita Xindla X zdaleka nekončí. Už brzy se mohou jeho fanoušci těšit na zbrusu novou desku s názvem Terapie která vyjde už 10. září. Všechny písně napsal zpěvák na jaře 2020 v domácí izolaci, což byl pro něj ideální prostor pro ponoření se do sebe.

Foto: Monika Ládková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!