Kultovní Obludárium i divadlo pro celou rodinu. Začíná ARENA Divadla bratří Formanů

Kultovní Obludárium i divadlo pro celou rodinu. Začíná ARENA Divadla bratří Formanů 

ARENA Divadla bratří Formanů chystá svůj čtvrtý ročník open air festivalu divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby. Na Smíchovské náplavce nabídne znovuobnovené Obludárium, rodinnou inscenaci Šťastný princ, one-man show Iluzionista, ale třeba i zahraniční novinku UduL od katalánských Los Galindos. Festival se uskuteční od 23. června do 3. července v Praze.

ARENA Divadla bratří Formanů letos přivítá návštěvníky na nově zrekonstruované Smíchovské náplavce, kde bude kotvit také loď Tajemství. Během jedenácti dní si mohou návštěvníci užít volně přístupný areál náplavky s přilehlým parkem s občerstvením a relaxační zónou, ale hlavně - bohaté kulturní dění, divadlo a doprovodný program v podobě dílen a koncertů na souši i na lodi.

Představení Obludárium. Zdroj: ARENA Divadla bratří Formanů

Na festivalu se poprvé v České republice objeví katalánský soubor Los Galindos s představením UduL, vzešlé ze spolupráce s Divadlem bratří Formanů. Comeback speciálně pro ARENU nastane v podobě kultovního Obludária. Rodiny s dětmi si mohou vychutnat Šťastného prince na motivy pohádky Oscara Wilda od Matěje Formana. Ze spolupráce s Divadlem bratří Formanů vzniklo i dílo Iluzionista s Vojtou Švejdou v režii Petra Formana. 

Za mě je letošní festival o tom být zase spolu. Už jen možnost se sejít a realizovat představení, i když s omezenou kapacitou, je po tom náročném roce něco jako sen

Petr Forman

Organizátoři se také snaží dodržet příslib podpory mladých umělců a studentů v podobě prostoru jim věnovaného na festivalu. V letošním ročníku se tak představí Holektiv & Cink Cink Cirk se svými Vraky snů, vznikajícími na míru pro unikátní prostory lodi Tajemství, a po vynikajících zkušenostech se studenty přijedou čerství absolventi francouzské cirkusové školy Ésacto'Lido z Toulouse.

"Festival každoročně připravujeme i s ohledem na místo konání. Naším cílem bylo být opět u vody a nynější uspořádání, kdy park představuje jakousi terasu festivalu s krásným výhledem, jej splňuje. Festival je zároveň jednou z prvních akcí organizovaných na zrekonstruované Smíchovské náplavce. Prosím, sledujte opatření a chovejte se zodpovědně, abychom si všichni mohli festival užít," říká Petr Forman, umělecký ředitel festivalu ARENA.

Iluzionista. Foto: Jana Lábrová

Open air festival ARENA založený Divadlem bratří Formanů se poprvé uskutečnil v roce 2017. Záměrem festivalu ARENA je vytvořit další prostor v centru Prahy, který mohou návštěvníci využít ke kulturním zážitkům i k relaxaci. Vedle tzv. nového cirkusu si dává za cíl představit i jiné formy divadla, které odpovídají posunu doby a vzniku nových médií, potřebám tvůrců mladé generace i nárokům publika.

Vstup do festivalového areálu je zdarma, vstupenky na jednotlivá představení jsou v prodeji v omezené kapacitě. Festival ARENA Divadla bratří Formanů se uskuteční od 23. června do 3. července na Smíchovské náplavce.

Úvodní foto: Představení Obludárium. ARENA Divadla bratří Formanů

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Petr a Matěj Formanovi. Foto: Irena Vodáková
 

Mohlo by se ti líbit...

Smíchovská náplavka nabízí i další akce

Místo konání: Smíchovská náplavka

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!