Divadlo je Za dveřmi. Tradiční festival se vrátí už v polovině července

Divadlo je Za dveřmi. Tradiční festival se vrátí už v polovině července 

Červenec už potřinácté ožije pouličním divadlem. Festival Za dveřmi nabídne osm festivalových dní, přes pětatřicet divadelních kusů, koncertů a další show. Představí se soubory z Česka i zahraničí.

Umění a radost v ulicích. To s sebou nese už třináctý ročník festivalu pouličního divadla Za dveřmi. Diváci ho budou moci navštívit od 8. do 15. července na Výstavišti Praha v Holešovicích a v centru metropole. Na tradiční akci se sjedou ti nejlepší tuzemští pouliční umělci, ale i hosté ze zahraničí. Pod širým nebem se postupně představí například Bratři v tricku, divadlo Drak, Squadra Sua nebo V.O.S.A. Theatre.

"Pouliční divadlo je prastará, opravdová, aktuální, svobodná forma divadelního umění. Umělec i divák jsou si ve svém dialogu maximálně blízko. Fantazie tvůrce a výrazové prostředky nemají limity uzavřeného prostoru. Celý rok jsme usilovali, aby se kultura vrátila do našich životů. Hranice tu téměř neexistují, přinášíme tolik potřebnou svobodu," láká na festival jeho ředitel Jakub Vedral. 

Pokud to aktuální situace dovolí, na festivalu Za dveřmi se návštěvníci potkají i s artisty ze zahraničí. Konkrétně Finska, Peru či Brazílie. Už tradičně budou součástí přehlídky i loutky v nadživotní velikosti. Centrem Prahy projde třeba šestimetrový lev v doprovodu tanečníků a diváci nepřijdou ani o akrobatický heliový balón, který se bude vznášet nad Průmyslovým palácem.

Kompletní osmidenní program festivalu najdete na www.zadvermi.cz.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!