Místo Colours of Ostrava ožijí Dolní Vítkovice elektronickým Hotspotem a mini festivalem Czech Music Crossroads

Místo Colours of Ostrava ožijí Dolní Vítkovice elektronickým Hotspotem a mini festivalem Czech Music Crossroads 

Colours of Ostrava se letos z důvodu vládních opatření sice nekonají, hudební fanoušci si ale přesto festivalovou atmosféru v Dolních Vítkovicích užijí, koronaviru navzdory. Místo velkého festivalu proběhne elektronický Hotspot s finským hudebníkem Axelem Thesleffou a také mini festival Czech Music Crossroads, kde vystoupí například Radek Baborák, Bratři Orffové, Beata Hlavenková nebo Clarinet Factory.

Milovníci kvalitní živé hudby v Ostravě nemusí zoufat nad odloženým festivalem Colours of Ostrava. Ten své fanoušky znovu uvítá již příští rok, letošní léto ovšem ochuzené o hudební zážitky nebude. Dolní Vítkovice uvítají ve středu 14. července živý koncert finského elektronického hudebníka a producenta Axela Thesleffa, který proběhne v rámci série Hotspot na předem neznámém, unikátním a zatím pro tento účel nevyužitém místě Dolních Vítkovic. Přesné místo, na kterém ještě žádná party či koncert neproběhly, se dozví pouze držitelé vstupenek.

"Hudbu Axela Thesleffa, která spojuje taneční elektroniku s rockem, post-rockem, metalem a je ovlivněna klasikou i východní tradicí, doplní po západu slunce působivá světelná podívaná i projekce na budovy Dolních Vítkovic," láká na večer 14. července Filip Košťálek z týmu Colours of Ostrava. Diváky navíc rozehřeje český hudebník, producent a performer Ventolin.

15. až 17. července poté proběhne 7. ročník showcase festival Czech Music Crossroads. Mini festival nabídne celkem třináct koncertů a řadu debat a workshopů pro hlubší zájemce nejen o hudební problematiku.

Hlavními lákadly se stanou dva nezkrácené večerní koncerty: ve čtvrtek 15. července představí naživo světově proslulý hráč na lesní roh a dirigent Radek Baborák se svým souborem Orquestrina poctu Ástoru Piazzollovi, nejslavnějšímu skladateli argentinského nuevo tanga, od jehož narození letos uplyne 100 let.

V sobotu 17. července se do Ostravy po třech letech vrátí neofolková kapela Bratři Orffové. Vedle nich na showcasových půlhodinových koncertech vystoupí během tří dnů z České republiky Beata Hlavenková a Kapela Snů, Clarinet Factory, Tomáš Kočko & Orchestr, Hrubá hudba a Omnion, z Polska Orkiestra św. Mikołaja, Ciśnienie a Resina, ze Slovenska pak Barbora Botošová, Hrdza a Folk Band Pokošovci

Zájemci o hlubší vhled do zákulisí hudebního průmyslu budou moci navštívit například debaty Jak to zvládly velké festivaly, Co s tím, když jsou prázdné kluby a prázdné diáře, Když nejde zvuk, světla nesvítí a není co stavět, O čem psát, když se nehraje?, Pandemic Success Stories nebo Granty, podpora, export, plány.

Hudební konference a showcasový festival Czech Music Crossroads vznikl v roce 2014 s cílem vždy před Colours of Ostrava představit hostům z celého světa kvalitní a přesahovou hudbu ze střední a východní Evropy v žánrech world music, folku, jazzu a nové akustické hudby. Letošní Czech Music Crossroads proběhne v termínu 15. až 17. července, koncert Axela Thesleffa v rámci série Hotspot proběhne 14. července.

Úvodní foto: Axel Thesleff, zdroj Hotspot

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Místo konání: Areál Dolní Vítkovice

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!