Věčný klaun se prochází na Kampě. Představení Werich přivítalo první diváky

Věčný klaun se prochází na Kampě. Představení Werich přivítalo první diváky 

Více o akci...

12srp 19:00

, U Sovových mlýnů 2

Koupit vstupenku

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Letní scéna Musea Kampa uvedla v premiéře hru Werich scenáristiky Daniely Sodomové. V titulních rolích známého herce, komika, klauna či spisovatele účinkují Vojtěch Kotek a Václav Kopta.

Režisérka Adéla Stodolová Laštovková diriguje oba vynikající herce v inscenaci, která divákům nabízí vhled do bohatého vnitřního světa Jana Wericha. Po úspěšném představení Meda o historičce umění a mecenášce Medě Mládkové přiblíží osudy jednoho z největších Čechů. Nebude chybět rozprava mladého Wericha s tím starším ani klíčové momenty hercova života. Ať už jde o založení Osvobozeného divadla, přátelství a dílo s Jiřím Voskovcem nebo známé melodie, které vznikly v ikonické spolupráci s Jaroslavem Ježkem.

Hra v Museu Kampa vznikla i díky unikátnímu spojení Wericha s centrem Prahy a právě čtvrtí u Vltavy. Jeho zakladatelka Meda Mládková byla přítelkyní Jiřího Voskovce a několik let bojovala o záchranu Werichovy vily na Malé Straně, kde se aktuálně nachází stálá expozice Voskovce a Wericha. Ve hře se kromě pánů Kopty a Kotka objeví jako alternace hlavních rolí Jan Nedbal, Jan Meduna a Jan Vápeník. V dalších úlohách se představí Berenika Kohoutová, Pavla Beretová nebo Matouš Ruml a další. Bohaté je i tanenčí obsazení, kde figurují zmíněný Jan Meduna nebo třeba Přemysl Pálek. Víc o představení si můžete poslechnout níže v aktuálním dílu našeho podcastu KulTýden.

 

Po premiéře hry Werich budou následovat reprízy na Letní scéně Musea Kampa. Termíny najdete u nás v rozcestníku. V redakci Informuji připravujeme recenzi.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!