Konkurz na neznámou pozici. Novocirkusoví Losers zapojí do nového představení diváky

Konkurz na neznámou pozici. Novocirkusoví Losers zapojí do nového představení diváky 

K současnosti, pro niž je charakteristická častá nucená změna profese, se vyjadřuje novocirkusový soubor Losers Cirque Company v nové akrobatické show Konkurz.

Nikdo předem neví, na jaké pracovní místo se hlásí, ani jaké podmínky pro uchazeče panují. Každý se ale musí snažit ukázat se v co nejlepším světle. Show vévodí ústřední postava porotce, který zneužívá svého dominantního postavení a vyzývá účastníky k posouvání svých fyzických, duševních i morálních hranic.

Vystupující zapojí do projektu Konkurz samotné diváky, kteří jednak rozhodnou o vítězi inscenovaného výběrového řízení, ale také se na okamžik ocitnou mezi jeho konkurenty.

V běžném životě se čím dál častěji dostáváme do situací, kdy musíme dokazovat svou kvalitu, kvalifikaci nebo sílu. S narůstajícím trendem, kdy za život vystřídáme hned několik zaměstnání, se o to častěji ocitáme přede dveřmi, do kterých chce naráz vstoupit více lidí. V době, kdy je navíc spousta lidí vlivem pandemie nucena změnit obor, vnímáme toto téma jako velmi aktuální, vysvětlil záměr autor a režisér Konkurzu Petr Horníček.

Divadlo Bravo! v Praze na místě původního Branického divadla představení v premiéře uvede v pondělí 14. června, reprízy mohou diváci zhlédnout na letní scéně u Anežského kláštera.

Foto: Miloš Šálek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!