Brněnský Špilberk v létě přivítá hudební hvězdy i shakespearovské slavnosti

Brněnský Špilberk v létě přivítá hudební hvězdy i shakespearovské slavnosti  

Letní scény ožívají, kultura zamíří i na brněnskou dominantu. Celý areál hradu bude od června až do září patřit hudbě, divadlu, zkrátka akcím, které jsou v letních měsících se Špilberkem neodmyslitelně spjaty. Nechybí Letní shakespearovské slavnosti, na své si přijdou fanoušci velkých českých hereckých i hudebních hvězd i milovníci klasické hudby.

Hrad Špilberk znovu kulturně ožije. Ani letos nebudou chybět inscenace z pera velkého dramatika Williama Shakespeara. Letní shakespearovské slavnosti nabídnou hned sedm slavných dramat – komedií i tragédií. Diváci se mohou těšit na Veselé paničky windsorské, Zimní pohádku, Bouři, Mnoho povyku pro nic, Hamleta, Zkrocení zlé ženy a Romea a Júlii.

Hudba se bude během léta linout ze všech koutů Špilberku a rozezní jej nejrůznější žánry. Od popu, přes rock, lidovou hudbu i klasickou.

Během léta vystoupí na Špilberku např. Mig 21, Lucie Bílá, Anna K., ČechomorDavid Koller, Michal Hrůza, z kapel to bude třeba Olympic nebo Pražský výběr či Hradišťan s Hanou a Petrem Ulrychovými.  Milovníci vážné hudby si jistě nenechají ujít Prague Cello Quartet nebo velké operní kusy jako je Bohéma či La traviata v podání Národního divadla Brno.

V srpnu bude Velké nádvoří patřit především Mezinárodnímu hudebnímu festivalu Špilberk, pořádanému každoročně Filharmonií Brno, a Léto na hradě vyvrcholí tradiční dvojdenní akcí Muzea města Brna Špilberk žije určenou pro všechny – malé i velké návštěvníky a letos bude žít Špilberk pověstmi.

Foto: Zimní pohádka, Letní shakespearovské slavnosti. @Pavel Mára

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrad Špilberk nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!