Zdarma do Trmalovy vily a se slevou do vyhlášených hotelů. Letošní Open House Praha má program

Zdarma do Trmalovy vily a se slevou do vyhlášených hotelů. Letošní Open House Praha má program 

Více o akci...

13kvě - 19kvě celý den

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Na osmdesát běžně nepřístupných budov v metropoli otevře festival Open House Praha, který se odehraje v náhradním termínu 7. a 8. srpna. Letos si připomene sto padesáté výročí narození architekta Jana Kotěry, u této příležitosti organizátoři pozvou návštěvníky do Laichterova domu, strašnické vily či také výjimečně do vodárny v Michli.

Samostatný tematický okruh tentokrát představí umělecké ateliéry schované v různých koutech hlavního města. Návštěvníci nahlédnou třeba do Umělecké zahrady kousek od Nuselského mostu připomínající sochaře Karla Nováka nebo do dílny Ladislava Šalouna či Jana Laudy.

Mezi novými či chystanými architektonickými projekty nechybí vršovický kulturní palác Vzlet, kde bude mít prostor kino Pilotů, divadelní soubor Vosto5 i orchestr Collegium 1704, Dům tance, který vzniká v někdejších Městských lázních Žižkov, nebo Kunsthalle Praha, galerijní prostor rodící se v bývalé Zengerově transformační stanici.

Nově budou moci zejména mimopražští příznivci architektury využít slevy na ubytování ve vyhlášených pražských hotelích Mama Shelter Prague (někdejší Parkhotel sousedící s Veletržním palácem), Boutique Hotel Jalta na Václavském náměstí, Vienna House Diplomat Prague na Evropské ulici nebo Hotel International Praha v Dejvicích.

Ještě před vypuknutím festivalu se mohou zájemci zúčastnit několika procházek. Jediný český kubistický hřbitov v Ďáblicích, kde se mimo jiné nachází pohřebiště obětí komunismu včetně novorozených dětí, je námětem procházky naplánované na 13. června. Karlovým mostem a dvěma chrámy svatého Mikuláše se bude zabývat procházka, jež je na programu 20. června. Vycházku nazvanou Rusko v Praze, která účastníky zavede po nepříliš známých bubenečských vilách, 30. června povede Zdeněk Lukeš. Útroby Velkého strahovského stadionu budou k vidění 3. července.

Foto: Tomáš Sysel

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!