Do plzeňských interiérů Adolfa Loose se vrátí návštěvníci. Uvidí i běžně nepřístupné prostory

Do plzeňských interiérů Adolfa Loose se vrátí návštěvníci. Uvidí i běžně nepřístupné prostory 

Ukázku práce světoznámého architekta Adolfa Loose si nejen plzeňští návštěvníci po pandemii prohlédnou už první červnový víkend.

Zájemci budou mít na výběr dvě pravidelné prohlídkové trasy a mimořádně i běžně nepřístupný Apartmán Richarda Hirsche a byt rodiny Huga Semlera. Novinkou je také nový trojjazyčný průvodce. Lákadel ale bude v letošní sezóně víc, jak prozrazuje Anna Gaireová z projektu Adolf Loos Plzeň.

"V bytě Krausových v Bendově 10 se objeví nový exponát, a to křesílko, které ve 30. letech v malé sérii vyrobila firma Thonet. Adolf Loos jedno z nich umístil před krb v salonu v bytě rodiny Huga Semlera, což je vidět na dochovaných fotografiích. Tuto stoličku se nám letos podařilo zakoupit v internetové aukci a návštěvníci si ji budou moci prohlédnout v bytě Krausových," zve návštěvníky Gaierová.

Po stopách unikátních interiérů se milovníci Loosovy práce budou moci vydat i s pomocí krátkého propagačního videa, které zaujalo i porotu na festivalu Tourfilm 2021. V konkurenci stovky tuzemských a zahraničních spotů propagujících Českou republiku navíc získalo hlavní cenu. 

Realizace architekta a brněnského rodáka Adolfa Loose najdou příznivci umění nejen v Plzni, ale také ve Vídni, Paříži, nebo třeba Montreux. Právě v západočeské metropoli se ale hned po rakouském hlavním městě zachovalo nejvíce Loosových prací. V pátek 4. června otevřou dvě zmiňované prohlídkové trasy a do interiéru, který byl součástí prvního Loosem upravovaného bytu v Plzni, se návštěvníci budou moci podívat 19. 6. Následně pak zhruba jednou měsíčně až do podzimu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!