Rybičky 48 vstupují do rodičovských let. Song Ty vole, já budu táta představí na letním turné

Rybičky 48 vstupují do rodičovských let. Song Ty vole, já budu táta představí na letním turné 

Symbolicky na Mezinárodní den dětí vydala pop punková kapela Rybičky 48 nový klip k singlu Ty vole, já budu táta, v němž frontman Kuba Ryba popsal své prvotní pocity z manželčina těhotenství. Skladba se stane součástí playlistu na letním turné, které muzikanti odstartují 5. června v domovské Kutné Hoře.

Singl tematicky navazuje na v březnu vydanou Svatební hymnu. „Námět na písničku vznikl hned druhý den po tom, co mi manželka oznámila, že čekáme miminko. Vrátil jsem se zrovna z koncertu v Jihlavě a zjistil jsem tuhle parádní novinu,“ uvedl frontman.

Nedlouho poté se skorotatínkem stal i jeho kolega, bubeník Ondra. „Písnička byla hotová už pár měsíců zpět, ale čekali jsme, až se děti narodí, aby to nepřineslo smůlu,“ dodal Ryba. Společně si v přidruženém videu, pojatém jako fotoromán, zahráli matku a otce.

Nejen tyto skladby zazní na třech desítkách koncertů v rámci Letní parket tour, kterou formace uzavře vystoupením ve Frýdku-Místku 24. září.

Během karantény jsme s Markem Ztraceným vydali písničku Goodbye, k tomu takovou punkovější pojmenovanou My. Zahrajeme starší songy i nové. Za dvacet let už víme, které mají fanoušci nejradši, u těch nových zjistíme, jak na lidi fungují naživo,“ řekl KulTýdnu Ryba. Další podrobnosti k turné si poslechněte ve dvaadvacáté epizodě podcastu.

 

Vstupenky na vybrané letní zastávky Rybiček 48 zakoupíte v síti Ticketstream.

Foto: Ondřej Soukup

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!