Kam za filmy na čerstvém vzduchu? Tipy na letní kina po celé Praze

Kam za filmy na čerstvém vzduchu? Tipy na letní kina po celé Praze 

I když můžeme toto léto strávit také v kinosálech, určitě neurazí ani jeho venkovní alternativa s často neopakovatelnou atmosférou. Na jaká místa se v Praze vypravit?

Pragovka

Každý čtvrtek po setmění až do 8. září patří v industriálním prostoru ve Vysočanech celovečernímu snímku s krátkým úvodem a také amatérskými předfilmy z dílny My Street Films. Těsně před projekcí si ještě můžete skočit na aktuální výstavu ve stejnojmenné galerii anebo si dát něco na zub ve zdejší kavárně. Během sezóny se můžete těšit třeba na teenagerskou romanci Než skončí léto, ženskou sci-fi Proxima nebo pásma děl z FAMU.  

Cross Club

Tradicí se stalo promítání na dvoře holešovického klubu, kam se na film můžete vypravit každou středu večer. A na některé tituly můžete vzít i své anglicky mluvící přátele. V nejbližších termínech poběží kupříkladu dnes už legendární tragikomedie přelomu tisíciletí Samotáři či loňská oceněná sportovní biografie Zátopek.

Klubovna

Dejvický středobod kultury, který provozují organizátoři festivalu Povaleč, zve na pravidelné středeční projekce pod širým nebem. Publikum čeká kupříkladu existenciální třicátnická rom-com Nejhorší člověk na světě, domácí hasičská groteska Kdyby radši hořelo, japonská animovaná legenda Můj soused Totoro anebo také starší jarmuschovský titul Mrtvý muž s Johnnym Deppem.

Spojovna

V pivovaru v areálu vysokoškolských kolejí Jižní Město patří každá středeční noc až do začátku září vybranému českému filmu. Zdarma tu zde můžete během prázdnin zhlédnout například hrabalovské adaptace Slavnosti sněženek i Postřižiny, rytmickou parodii na křiklavý závěr normalizace Kouř, nesmrtelné komedie Světáci či Vrchní, prchni! anebo také smutnou formanovskou romanci Lásky jedné plavovlásky.

Kinská

Letní kino Kinská ve smíchovské zahradě Kinských hned za Národopisným muzeem nabízí v různé dny rozličný program. Filmovou část ve druhé polovině června zastupuje třeba nová komedie Kdyby radši hořelo nebo historický animovaný snímek Kde je Anne Franková, konají se zde však i koncerty nebo diskuze.

Vypich

Přímo před vstupem do břevnovské obory Hvězda kousek od tramvajové zastávky Vypich se nalézá kulturní centrum, které čtvrteční večery zasvětilo projekcím na čerstvém vzduchu. Nejblíže zde uvidíte tuzemskou verzi italské komedie Naprostí cizinci, která v češtině nese název Známí neznámí.

Kamínka

Nejen na promítání zve prostor u tenisových kurtů na okraji Zbraslavi. Do konce června zde stihnete třeba domácí rom-com Srdce na dlani nebo černou komedii Mimořádná událost, pod níž je podepsán tvůrce Vlastníků Jiří Havelka. Scéna chystá i koncerty, například tribute bandu uctívajícího Jiřího Schelingera.  

Zeď

Na bezplatné vstupné láká smíchovská zóna současného umění MeetFactory, a to vždycky ve středu po setmění. Nejbližší termín zve na novinku Benedetta režiséra Paula Verhoevena, během celé sezóny do konce srpna nabídne také potemnělý portrét zásadních dnů princezny Diany Spencer, dokudrama z prostředí ženské věznice 107 matek, francouzskou ikonu Amélie z Montmartru nebo stále aktuální snímek Věry Chytilové Sedmikrásky.

U Keplera

Letní kino, které najdete kousek od gymnázia J. Keplera umístěné ve střešovickém parku Maxe van der Stoela, promítá vždy o čtvrtečních, pátečních a sobotních večerech. Ještě před hlavními prázdninami uvede proslulý sci-fi horor Věc, svěrákovskou novinku Betlémské světlo, novohollywoodský snímek o gangsterských milencích Bonnie a Clyde nebo klasickou domácí komedii Marečku, podejte mi pero.

Kasárna Karlín

Také karlínští budou mít open air promítání, a to ve čtvrtky a soboty. Zbylý červnový program avizuje postapokalyptickou story s Bradem Pittem Světová válka Z, montypythonovskou variaci na osud Ježíše Krista pod názvem Život Briana anebo skeptický severský pohled na vztahy dnešní mladé generace Nejhorší člověk na světě.  

Žluté lázně

Venkovní kino na podolské plovárně potěší filmové fanoušky při promítáních s nepravidelnými daty. Během aktuálního měsíce nabídne sequel seriálu Vyšehrad: Fylm nebo také v premiéře pokračování tuzemské komedie Párty Hárder s podtitulem Summer Massacre.

Gabriel Loci

Kino v nevšedním sakrálním prostoru v klášteře svatého Gabriela blízko stanice metra Anděl zve v různé červnové dny třeba na oscarový jihokorejský titul Parazit, kultovní film s Michaelem Douglasem Volný pád, Sorrentinovu italskou road movie Velká nádhera nebo též na celovečerní podobu sitcomu South Park s přídomkem Peklo na Zemi.

Foto: archiv Žlutých lázní

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!