Ondřej Brzobohatý vydal stolní hru o covidu: Jsme v tom spolu, ksakru!

Ondřej Brzobohatý vydal stolní hru o covidu: Jsme v tom spolu, ksakru! 

Hudebník, skladatel a herec Ondřej G. Brzobohatý již v průběhu února spustil předprodej nové stolní hry s názvem "Covid-19: Jsme v tom spolu, ksakru!". Nyní se hra dostává už fyzicky na pulty obchodů. Jejím cílem je zabít coviďáka, ale hlavně - pobavit se i v této složité době a celospolečenskou situaci odlehčit formou nadsázky a humoru.

Nová stolní hra Covid-19: Jsme v tom spolu, ksakru! své hráče pasuje do různých rolí - mohou se stát jak prezidentem USA, tak rumunskou zdravotní sestřičkou, čínským kadeřníkem či maďarskou uklízečkou. Herních kombinací postavených na rolích je až 875 - na počátku hry si totiž každý z hráčů vylosuje z 25 povolání a 35 zemí. Hráče poté čekají různé nástrahy, bláznivé úkoly a všelijaká překvapení. 

Smyslem hry je samozřejmě prokličkovat co nejšikovněji celou pandemií k vítězství - tedy poražení buňky viru Covid-19, zvané "Coviďák", která během hry „srká čínskou polévku z netopýrů“. Přestože hra mapuje aktuální dění nejen u nás, ale i ve světě, je zároveň nadčasová. Autory zábavné hry jsou Ondřej G. Brzobohatý a Nikol Klevcovová, která se již dříve podílela například na covidovém seriálu sKORO NA mizině režiséra Vladimíra Skórky. Hru ilustroval Přemek Ponáhlý. Graficky pak celý projekt zpracoval art director & brand designer Jan Moucha, který má na svém kontě více než 20 prestižních ocenění z celého světa.

Když hrozí apokalypsa nebo tragédie, tak my jako národ jsme jedni z prvních, kteří postují různé fórky… jsme specialisté na humor, takže si myslím, že by tato hra mohla zarezonovat

Ondřej G. Brzobohatý v rozhovoru pro KultTýden  

 

Hra je určena pro 2-8 hráčů ve věku od 12 let. Hra nechce bagatelizovat dopady pandemie nebo zesměšňovat vládní opatření. Tvůrci hry si kladou za cíl hlavně odlehčit současnou situaci formou humoru - vždyť smích posiluje imunitu. Část výtěžku z prodeje hry navíc poputuje na Nadaci Krása Pomoci, která se dlouhodobě věnuje pomoci seniorům, tedy jedné z nejohroženějších skupin v průběhu celé pandemie.

Foto: Benedikt Renč

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Ondřej Brzobohatý vydal stolní hru o covidu: Jsme v tom spolu, ksakru!Ondřej Brzobohatý vydal stolní hru o covidu: Jsme v tom spolu, ksakru!Ondřej Brzobohatý vydal stolní hru o covidu: Jsme v tom spolu, ksakru!
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!