Design je ve vás. Duo Herrmann & Coufal prezentuje DIY produkty v brněnské Jurkovičově vile

Design je ve vás. Duo Herrmann & Coufal prezentuje DIY produkty v brněnské Jurkovičově vile 

Tvorbou designérů Eduarda Herrmanna a Matěje Coufala se protíná heslo Do It Yourself, tedy vyrob si sám. Ve vlastní vile architekta Dušana Jurkoviče představí od 28. května své návrhy a objekty denní potřeby, v nichž kombinují funkci s estetickým ztvárněním.

Díla na samostatné výstavě v pobočce Moravské galerie v brněnských Žabovřeskách odkazují k fenoménu českého kutilství. Se záměrem nacházet užitek plus něco navíc prozkoumávají produkty, které jsou všude kolem nás, a snaží se vybalancovat jejich smysl s krásou.

Potřebujeme jít za hranice poznaného a hledat nové cesty. Je pro nás důležité vědět, co děláme, proč to děláme a komu ta daná věc pomůže – vycházíme z potřeb daných lidí a až na konci je estetika, ačkoli i ta je důležitá,” vysvětlila dvojice.

Foto: archiv MG

Objekty denní potřeby vstupují na přehlídce do dialogu se samotnou secesní stavbou, zároveň si ale zachovávají nastolený DYI kód, aby si návštěvníci odnesli návod či porozuměli podstatě tvarů věcí.

Třeba u našeho věšáku TeePee, který je založený na principu DIY, jsme se potřebovali dostat k absolutní jednoduchosti, aby si to každý mohl doma vyrobit. Při výrobě jde hlavně o zahřívání bužírek, což se používá v elektrikařině, a pomocí pár kroků si tak můžeme udělat lehký, subtilní, přenosný věšák za pár kaček,” upřesnili.

Výstava s podtitulem Design In You potrvá do 1. dubna příštího roku.

Foto: archiv MG

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!