Program v novém šapitó Azyl78 otevře Kabaret Pot a Lesk

Program v novém šapitó Azyl78 otevře Kabaret Pot a Lesk 

V úterý 25. května večer se v areálu pražského Výstaviště otevře nový kulturní prostor Azyl78, jehož program zahájí novocirkusová show Kabaret Pot a Lesk z dílny souboru Cirk La Putyka. Do konce léta se na letní scéně představí Divadlo pod Palmovkou, Činoherní klub, Městská divadla pražská i společný projekt Tata Bojs a taneční skupiny Dekkadancers.

Do bezpečného venkovního prostředí se přesouvají Jatka 78, která v zadní části holešovického Výstaviště hned v sousedství Stromovky postavila obří stan pro pět až osm set diváků. K letnímu programu organizátoři přizvali řadu spřátelených divadel, která zde uvedou starší tituly i premiérová představení.

Režisér Rosťa Novák mladší program otevře s oslavou akrobacie, tance a živé hudby ve 3D bez brýlí pro virtuální realitu. Úterní premiéru Kabaretu Lesk a Pot mohou nepřítomní diváci sledovat prostřednictvím streamu na platformě Film Naživo.

Neděle 30. a pondělí 31. května bude patřit členovi Dekkadancers Štěpánu Pecharovi a jeho imitaci stand-upu doplněné o tanec a kresbu v projektu Muž z Malty. „Moje maminka je z Malty a táta je Čech. Poukazuju na rozdílnost tamních kultur a různých mravů. Je to taková osobní zpověď,“ řekl režisér, performer a choreograf v jednom v rozhovoru pro podcast KulTýden.

 

Hektickou postmoderní dobu zhodnotí v inscenaci Runners Cirk La Putyka i hostující zahraniční tanečníci, mezi nimiž nebudou chybět američtí akrobaté Mandi Orozco a Ethan Law. Premiéru bude mít 8. června.

Kapela Tata Bojs zasadí své poslední album Jedna nula i dřívější nahrávky do speciálního tanečního koncertu Velký třesk! spolu s Dekkadancers. Odehraje se šestkrát, a to každý večer od 15. do 17. června a poté od 5. do 7. července.

Následně bude k vidění například Bezruký Frantík či Pusťte Donnu k maturitě! z Divadla Pod Palmovkou, Amerikánka s Eliškou Křenkovou a Terezou Ramba, K.Š.E.F.T. nebo Equus z Činoherního klubu, nová jevištní adaptace Chaplinova filmu Diktátor i koncertní verzi muzikálu Lazarus z repertoáru Městských divadel pražských nebo představení Zá-to-pek! v podání Divadla Minor.

Foto: Jatka78

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!