Nejnovější články » Hudební novinky

United Islands of Prague se vrací do centra. Celý program bude opět zdarma

24.5.2021,

Na třicet pět koncertů zástupců domácí i zahraniční hudební scény přinese osmnáctý ročník festivalu United Islands of Prague, který se odehraje na Střeleckém ostrově, Kampě, Dětském ostrově a Janáčkově nábřeží od 25. do 26. června.

Přehlídka, jež se věnuje vycházejícím objevům, zveřejnila první trojici letošních interpretů. Publikum čeká vystoupení tuzemského rapera Rohony, německé formace Shelter Boy a polské pop folkové kapely Lor.

Výraznější zastoupení bude mít nově urban a electronic music, ale silný základ budou tvořit indie, folk a alternativa, jak jsou návštěvníci z minulých ročníků zvyklí. Pokud to situace dovolí, stane se United Islands prvním letošním mezinárodním hudebním open air festivalem mladých kapel, interpretů a interpretek,“ uvedla hudební dramaturgyně Barbora Šubrtová.

Program se tentokrát více opře o nehudební složku. Mezi doprovodnými akcemi nechybí přednášky, interaktivní workshopy, panelové diskuze tematizující udržitelnost a diverzitu nebo možnost vyzkoušet si různé olympijské disciplíny.

„Rozdělili jsme jej na tematické okruhy Odvaha, Svoboda, Zdraví a Udržitelnost. K realizaci těchto témat si přizýváme silné partnery, jako je například Asociace společenské odpovědnosti, Skautský Institut, Museum Kampa, Olympijský výbor, Amnesty International a mnoho dalších,“ upřesnila koordinátorka festivalu Kamila Buráňová.

Foto: archiv UIOP