Divadelní svět Brno plný novinek. Premiéry se dočká Kunderovo drama i hra o hilsneriádě

Divadelní svět Brno plný novinek. Premiéry se dočká Kunderovo drama i hra o hilsneriádě 

S udělenou výjimkou se ve venkovních prostorách i na vnitřních jevištích odehraje letošní ročník přehlídky Divadelní svět Brno. Od 20. do 25. května nabídne řadu premiér, diváci navíc budou moci zdarma zhlédnout veškeré online záznamy představení.

Mezi festivalovými premiérovými tituly nechybí inscenace Majitelé klíčů z pera Milana Kundery, která doplní repertoár Mahenova divadla, Manželská historie nastudovaná divadelním spolkem Jedl, nebo hra Divadla Feste Hilsner a ti druzí, která vypovídá o historickém případu Žida neprávem odsouzeného za vraždu mladé dívky.  

Prvního uvedení v online prostoru se dočká nevšední hra o vnímání a pozorování Oči v sloup, kterou přinese Studio Hrdinů, představení Miriam inspirované dílem katolického básníka Jakuba Demla, jež nabídne A studio Rubín, a také třeba Telefonní ústředna Brno, interaktivní streamovaný pořad z dílny souborů Cirk La Putyka a Jatka78.

Program v neposlední řadě láká na debaty tematizující nové divadelní perspektivy, scénické čtení Oidipa nebo třeba na diskuzi Hovory z Ján v režii Robina Kvapila, jež má podpořit umělce hospitalizovaného po vážné nehodě. Díky mezinárodní spolupráci přinese festival také bezplatné streamy her z Izraele, Německa, Maďarska a Slovenska.

Ze hry Manželská historie. Foto: Divadelní spolek Jedl

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!