V pondělí se mohou otevřít kina. Multiplexy vyčkávají, menší plánují nasadit loňské hity i premiéry

V pondělí se mohou otevřít kina. Multiplexy vyčkávají, menší plánují nasadit loňské hity i premiéry 

Rozvolnění vládních restrikcí přinese v pondělí 24. května výjimku také pro vnitřní kulturní akce s účastí do pěti set diváků. Multikina zatím neuvádějí program ani plánovaný termín otevření, zatímco jedno až dvousálová kina většinou plánují zahájit projekce hned první den.

Ačkoli chystané uvolnění opatření umožní konání akcí uvnitř až pro pět set sedících diváků, pořadatelé musejí zároveň naplnit maximálně polovinu kapacity sálu. Návštěvníci navíc musejí předložit negativní test, potvrzení o uplynutí dvou týdnů od dokončeného očkování či potvrzení o maximální lhůtě devadesáti dnů od prodělané nemoci covid-19. Během akce také musejí mít nasazený respirátor.

Většina oslovených kin potvrdila, že se chystá odstartovat promítání už v pondělí a program zveřejní během těchto dnů. V Praze opět zavítají diváci do kina Lucerna či do kina Pilotů, u nichž bude výčet titulů znám do čtvrtka. „Uvedeme novinky jako Služebníky, Smolný pich aneb Pitomý porno, Rytíře spravedlnosti či dokument Alchymická pec,“ sdělila Informuji ředitelka vršovického kina Alžběta Macolová.

 

Sdružená kina Aero, Světozor a Bio Oko oproti tomu již mají program na svém serveru. Repertoár je vesměs podobný, zahrnuje loňské osvědčené tituly jako Tenet, Šarlatán či Palm Springs, stejně jak se dostane i na premiéry, jíž bude například rodinné drama Ještě máme čas.

Kombinaci kinohitů s novinkami nabídne také kino Atlas, jež podle webových stránek připravuje uvést domácí komedii Bábovky, oscarového vítěze Chlast, ale i Nadějnou mladou ženu, jež si z letošních cen americké akademie odnesla sošku za původní scénář.

Obdobný program chystá brněnské kino Art. „Otevíráme v pondělí a program bude znám už ve středu, nebo ve čtvrtek. Nasadíme filmy jako za normálního stavu, z novinek to bude Greta, Rytíři spravedlnosti nebo Nadějná mladá žena, zároveň snímky z konce loňského léta a z podzimu,“ řekl Informuji vedoucí kina Milan Šimánek.

Foto: Pexels

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!