SOUTĚŽ: Vanitas, O lásce i Fenomeander. Vyhrajte vstupenky na výstavy v pražském Centru DOX

SOUTĚŽ: Vanitas, O lásce i Fenomeander. Vyhrajte vstupenky na výstavy v pražském Centru DOX 

Centrum současného umění DOX hlásí už týden otevřeno. Po dlouhé uzávěře zpřístupnilo hned tři odložené výstavy současných domácích výtvarníků. Zasoutěžte si s námi o vstupenky!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Téma pomíjivosti a prázdnoty lidského života je v evropském umění přítomné už od renesance. Výstava Vanitas zkoumá, nakolik se tento fenomén propisuje i do tvorby současných výtvarníků. Mezi šedesáti autory, kteří představují na tři sta maleb, grafik, soch, fotografií či site-specific instalací, nechybí Josef Bolf, Krištof Kintera, Lenka Falušiová, EPOS 257 nebo David Černý.

Přehlídka O lásce zve do izolovaného světa Siegfrieda Herze, který řadu let žije ze zdravotních důvodů v ústraní. Hektickou postindustriální éru reflektuje ze své „ulity“, v níž má nastavený jiný řád a priority. Důležitým námětem jsou pro umělce hluboké lidské emoce, zvláště utrpení něžného pohlaví. Rozsahem nebývalý debut zahrnuje sto obrazů.

Menší expozice připomíná čtvrtstoletí existence nakladatelství Meander specializujícího se na umělecké publikace pro děti. Kromě knižní instalace, kterou si lze i osahat, prezentuje samostatná díla kmenových ilustrátorů, ať už Viktora Pivovarova, Evy Koťátkové, Jiřího Sopka nebo Venduly Chalánkové.

Podrobnosti o aktuálním programu si přečtěte v tomto článku, kde najdete nápovědu k soutěžní otázce.

Chcete vyhrát vstupenky na trojici výstav v Centru DOX? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x2 vstupenky.

Soutěžní otázka:

Siegfried Herz používá při malbě utajenou techniku. Jakým nápojem tvoří některé ze svých obrazů?

A) černým čajem

B) mlékem

C) kávou

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz (do předmětu e-mailu napište DOX). Výherce vyhlásíme v úterý 1. června. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Jan Slavík, DOX

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!